Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, 'İmralı' görüşmelerine tepki göstererek, Devlet Şeref Madalyası'nı iade edeceğini söyledi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise, "Bu sürecin derhal durdurulmasını ve bundan vazgeçilmesini istiyoruz" dedi.
Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret ederek, Destici'ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette yaptığı konuşmada son günlerde terörist başı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere sert tepki gösteren Köse, İmralı ile yapılan görüşmelerin şehit ailelerini son derece rahatsız ettiğini dile getirdi. Devletin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü, kutsal sayılan değerleri için tek vatan, tek bayrak, tek dil diyerek "En büyük asker bizim asker" nidalarıyla elini kınalayıp doktor raporu ile sapasağlam devlete teslim ettikleri evlatlarının al bayrağa sarılı tabutları ile geldikleri zaman dahi "vatan sağolsun" dediklerini ifade eden Köse, Meclis'teki partilerden AK Parti, CHP ve BDP'nin olmayan Kürt sorununu ekranlarda ve meydanlarda gündeme taşıyıp adeta birbiriyle yarıştıklarını söyledi.

"ÖCALAN'DAN MEDET UMAR DURUMA GETİRDİLER"
Barış için çözümün adada yatan terörist, bebek katili, vatan haini, Kürt-Türk demeden 40 bin masum vatandaşın kanını döken, kundaktaki yavruları dahi acımasızca katleden, devletin güvenlik güçlerini, evlatlarını kahbece şehit eden, dış güçlerin taşeronluğunu yapıp Türk devletini yıkmaya, Türk milletini bölmeye, Türk vatanını parçalamaya çalışan, yüzlerce ihanet senaryosunun uygulayıcısı olan terörist başı, idama mahkum olmuş, cezası müebbede çevrilmiş Öcalan'dan umulur duruma getirildiğini söyleyen Köse, "Terör sorununu çözmek, teröristten medet ummak, onunla pazarlık masasına oturmak ve müzakere yapmak, terörist başının yaptığı ihanete göz yummak anlamına gelmiyor mu? Dünyanın hiçbir ülkesinde devletlerin teröristle pazarlık masasına oturup pazarlık yaptığı görülmemiştir. Bizim ülkemize baktığımız zaman bazı siyasi partiler el ele verip, ülkeyi bölüp parçalayıp adeta 'terör örgütüne kim yaklaşıp onunla diyalog kuracak' çabası içindeler" diye konuştu.

"ŞEHİTLER ÜZERİNDEN PAZARLIK YAPILIYOR"
Bu görüşmelerde olayın muhatabının şehit aileleri ve gaziler olması gerektiğini söyleyen Köse, şunları kaydetti:
"Çözüm bulunacaksa bu işin birinci derecede muhatabı biz şehit aileleri ve gazilerdik. Buna Sayın Başbakanın tabiri ile söyleyeyim; İslami açıdan bakarsak muhatap yine biziz, insani açıdan bakarsak bu işin muhatabı yine biziz, hukuki açıdan bakarsak bu işin muhatabı yine biziz. Ama görüyoruz ki bizleri ellerinin tersiyle tamamen dışarı atıp bu işle hiç ilgisi ve alakası olmayan, bizce karanlık, onlarca aydın olan kişilerle görüşüp bizim şehitlerimiz üzerinden, gazilerimiz üzerinden pazarlık yapıyorlar. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Bir bakan 'Dağa çıkarım' dedi, dün gördüm dağa çıkmış, 'Uludağ'a' çıkmış. Bu söylemleri duyunca aileler, 'Bizim çocuklarımız bunlar için mi şehit veya gazi oldu' diye yakınıyor. Gerçekten şehit analarının, eşlerinin ve yakınlarının canları yanmaktadır."

"GAZİLİĞİ ŞÜPHELİ"
Öcalan'la görüşülmesine destek veren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar'ın yaptığı açıklamaları da sert bir dille eleştiren Köse, dernek başkanının gazi olup olmadığının şüpheli olduğunu ileri sürdü. Dernek başkanının yaptığı açıklamaların gündemin ilk sıralarında yer aldığını ifade eden Köse, kendilerinin yaptığı açıklamaların medyada yer almamasından şikayet etti. Köse, "Bu kişinin açıklamaları kurgulanmış senaryolardan bir tanesidir" dedi.
Hükümetin İmralı ile görüşmelerinin halka sorulması gerektiğini belirten Köse, "Eğer bu konuda hükümet samimiyse buradan açık olarak sizin aracılığınız ile açıklıyorum; halk sizin açılımınızı, adada yatan hainle görüşüp görüşmediğini onaylıyor mu onaylamıyor mu, referanduma gitsinler. Eğer kendilerine güveniyorlarsa. Ama onlarda o cesaret yok. Bunlar böyle figüran çıkarıp değerlendirmek istiyorlar. Açık ve net olarak söylüyorum referanduma gitsinler. Verilen tavizleri bakalım halk onaylayacak mı?" diye konuştu.

"GÖRÜŞMELERE KÖKTEN KARŞIYIZ"
Gerçek anlamda şehit ve gazi ailesinin Türk milletinin canına, malına kasteden, devleti yıkmayı, vatanı bölmeyi, milletimizi parçalamayı hedefleyen bu tür hainlerle görüşülmesine kökten karşı olduklarını dile getiren Köse, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den bir görüşme talep ettiklerini sözlerine ekledi. Başbakan Erdoğan'ın kendilerini kabul etmesi durumunda bu konudaki rahatsızlıklarını dile getireceklerini vurgulayan Köse, "Yakamda iki tane rozet var. Üsteki 'Devlet Şeref Madalyası', alttaki ise 'Silahlı Kuvvetler Başarı Övünç Madalyası'dır. Bu madalyaları iade edeceğim" dedi.
Köse'nin konuşmasının ardından bir şehit annesi, "Madalyaları ben hiç takmadım" diyerek gözyaşı döktü. Şehit annesi gözyaşlarına hakim olamayarak, "Allah'ınızı severseniz bunu Başbakana iletin, ben oğlumu istiyorum" dedi.

"TÜRKİYE 30 YILDIR TERÖRLE MÜCADELE ETMEDİ, EDİYORMUŞ GİBİ YAPTI"
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, gelinen noktayı çok önceden gördüklerini ve gerekli uyarıları yaptıklarını söyledi. Yıllar öncesinde konuyu dile getirdiklerini belirten Destici, "Biz daha önce ısrarla söyledik. Siz devlete kalkan başı indirmezseniz, devlete çekilen kılıcı yere düşürmezseniz mutlaka sizi masaya oturtmaya çalışacaklarını söylemiştik. Ama bizim ısrarla söylediğimiz bir şey daha var; Türkiye 30 yıldır terörle mücadele etmedi, ediyormuş gibi yaptı. Biz bunu söylerken daha öncede temellendirdik. Sırf muhalefet olsun diye söylemedik. Bizim orada kahramanca çarpışan, şehit olan, gazi olan kardeşlerimizin haklarını elbette ki hiç kimseye yedirmeyiz. Öbür taraftan devleti yöneten askeriyle, siviliyle ne güvenlik alanında yeterli mücadele verildi topyekün, ne hukuk alanında yapılması gerekenler yapıldı" dedi.

"BU SÜRECİN DERHAL DURDURULMASINI VE BUNDAN VAZGEÇİLMESİNİ İSTİYORUZ"
Bu görüşmelerin Türkiye'nin başına büyük belalar açacağını ileri süren Destici, "Türkiye'yi daha büyük bir bataklığa saplayacaksınız ve bugün sadece ülkenin belli bölgelerinde olan terör eylemleri, karışıklıklar Allah korusun ülkenin bütün satına yayılmasıyla karşı karşıya kalacak. Bu sürecin derhal durdurulmasını ve bundan vazgeçilmesini istiyoruz. Milli gururumuzla, milli şerefimizle hiç kimsenin oynamaya hakkı ve haddi yoktur. Bu millet o kadar onursuz, şerefsiz bir millet değildir. Binlerce polisini, askerini şehit eden, binlercesini yaralayan, bu milletin 500 milyar dolarını, geleceğini heba eden, 30 yıldır dış politikada elini kolunu bağlayan ve bir kardeş kavgası ortaya çıkaran, milletimizi bölme noktasına getirmiş olan bir terörist başıyla, bir bebek katiliyle, 30 bin kişinin kanını elinde bulunduran bir katil ile bu millet masaya oturacak kadar onursuz değildir. Bu onursuzluğun millete yaşatılmamasını istiyoruz" diye konuştu.
(TB-CC-Y)

09.01.2013 14:22:21 TSI

Editör: Wan Haber