Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazılı verdikleri soru sonucunda, Başbakan'ın, "Terörü bitirmek için zehir içmem gerekirse, öleceğimi bilsem de o zehiri içerim. Terörü bitirmek için her şeyi yaparım" dediğini söyledi.
Başkan Ali Yavuz, 10 Şubat tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 41 tesisin açılışının yapıldığı tören sonrasındaki yemeğe davet edildiklerini belirtti.
Kayseri'deki sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapılan toplantıya şehit aileleri ve gazileri olarak katıldıklarını anlatan Yavuz, şöyle konuştu: "Kayseri'ye hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yemek esnasında şehit aileleri ve gazilerin özlük hakları ile ilgili dosya hazırladık ve bunu Başbakanımıza ilettik. Soru cevap şeklinde bir imkan sundular. Toplantıdaki sivil toplum kuruluşları temsilcileri soru sorma imkanı buldu."
Terörle ilgili sıkıntıları dile getirdiklerini anlatan Yavuz, şunları söyledi: "Hükümetin başlattığı İmralı ile görüşmeye şehit aileleri olarak karşı olduğumuzu ve terörün bu şekilde bitirilmesinin zor olduğunu ilettik. Başka bir yol için her şartta destek olacağımızı ilettik. Sayın Başbakanımız da toplu olarak aldığı soruları cevaplarken, bizim sorumuza, 'Ben terörün bitirilmesi için siyasi hayatım bitecek olsa da bu terörü bitirmek için elimden gelen her çabayı göstereceğim. Bu terörü bitirmek için zehir içecek olsam, öleceğimi bilsem dahi bu zehiri içerim. Terörün bitirilmesi için gereken her şeyi yaparım' cevabını verdi."
(AÖ-HO-Y)

11.02.2013 16:00:10 TSI

Editör: Wan Haber