Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, açılım sürecine tepkili olduklarını bildirdi. İmralı Adasındaki özel hapishanede hükümlü olan terörist elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmeleri eleştiren Haydar Filiz, "MİT'i; Asala'yı bitirmesi ile tanır ve taktir ederdik. Açılım süreci başladığından beri şehit ailesi ve gaziler büyük üzüntü, keder ve kızgınlık içerisindedir" dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, Türkiye gündemindeki İmralı görüşmelerini değerlendirdi. Açılım sürecinden bu yana şehit ailelerinin üzüntü içinde olduğunu kaydeden Haydar Filiz, "Açılım süreci başladığından beri şehit ailesi ve gaziler büyük üzüntü, keder ve kızgınlık içerisindedir. Şehitlerimizin kemiklerinin sızladığını hissetmekteyiz. Bizlerin, siz devlet yöneticilerinden beklentimiz şehitlerimizin ruhunu incitmeyecek, gazilerin onurunu kırmayacak bir şekilde terörle mücadele edilmesidir. Halen terör örgütünün elinde olan 6 asker, 1 polis ve 1 kaymakamımız rehindir. Bildiğiniz gibi İsrail 2006 yılında Hizbullah tarafından 8 askerinin öldürülmesi ve 2 askerin kaçırılmasını gerekçe göstererek, ordusunu Lübnan'a sokmuş ve katliamlar yapmıştır. Biz ise sizden şehit edilen binlerce askerimiz, polisimiz öğretmenimiz ve sivil vatandaşımızı katledenlerin bu yaptıklarını onlara kar bırakmamak için Kandil'e girmenizi ve terör yuvalarını bozmanızı, elebaşılarını yakalayarak cezalandırmanızı bekliyoruz" dedi.

"TERÖRÜN BİTMESİNİ BİZDEN DAHA FAZLA İSTEYEN OLAMAZ"
Kendisi de gazi olan dernek başkanı Haydar Filiz, MİT'ten beklentilerini dile getirdi. Terörün bitmesini kendilerinden daha fazla isteyen kimsenin olamayacağını söyleyen ancak terör örgütü ile girilen süreçle alakalı endişelerini dile getiren Haydar Filiz, şunları söyledi;
"Biz MİT teşkilatını 42 diplomatımızı ve yüzlerce sivil vatandaşımızı katleden Ermeni terör örgütü Asala'yı bitirmesi ile tanır ve taktir ederdik. Şimdi ise MİT, terör örgütü ile ucu ve sonucu açık belli olmayan pazarlıklar içindedir. Bizim MİT'ten beklentimiz, Avrupa ülkeleri ve diğer ülkelerdeki terörün finansman kaynaklarını tespit edip bu terör örgütü üyelerinin bertaraf edilmesini sağlamaktır. Terörün bitmesini bizlerden daha çok isteyen olamaz. Fakat terör örgütü ile pazarlık yapmak ile terörün bitirilemeyeceğini, daha çok azacağını düşünmekteyiz. Bugün MİT ile PKK pazarlık masasındadır. Ankara'da ise Amerikan Konsolosluğunda DHKP-C terör örgütü üyesi tarafından saldırı düzenlenmiş ve analar yine ağlamıştır. Peki, terör örgütü DHKP-C 'bizimle de pazarlık yapın yoksa analar ağlar' derse ne yapacağız?"

GAZİLER AF İSTEMİYOR
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, Gazilerin af istemediğini hatta af kelimesinin dillendirilmesine bile karşı olduklarını kaydetti. Hükumetin çok güçlü olduğunu vurgulayan Başkan Filiz, "Biz şuna yürekten inanıyoruz ki, Adalet ve Kalkınma Partisi terörü bitirmek için idamı da geri getirecek güce sahiptir. Bu konuda halkımızın da desteğini almak isterse idamı referanduma götürür ve halkımız da gereken desteği verir. Eğer AKP, isterse Kandil Dağı'na operasyon kararını da alabilir ve ordumuzun başarılı operasyonu icra ederek terör yuvalarını temizleyebilir. MİT'e eğer görev verilirse terör örgütünün Avrupa'daki tüm destekçilerini ve mali kaynaklarını kurutabilir. Biz bu hükumette bu gücün fazlası ile olduğuna inanıyoruz. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kandil'e yürüyerek gitse arkasından milyonlar gelir. Anlam veremediğimiz konu ise niçin bunlar uygulanmayıp, bir bebek katilini kurtarıcı olarak görmektir? Bizleri rahatsız eden bir diğer konu af konusudur. Bu konu zaman zaman çeşitli bürokratlar veya siyasi liderlerce dillendirilmektedir. Açık ve net olarak belirtmek isteriz ki; bizler 10 bin'den fazla güvenlik görevlimizi kahpe tuzaklara katleden, arkasından sinsice yaklaşarak savcımızı, askerimizi, polisimizi şehit eden silahsız askerlerimizin tek tek kafasına kurşun sıkarak öldüren , öğretmenlerimizi tel ile boğanların affedilmesine veya bu kelimenin dillendirilmesine dahi şiddete karşıyız" diye konuştu.
(BD-YU)

18.02.2013 17:15:30 TSI

Editör: Wan Haber