Edirnekapı Şehitliği'nde şehit yakınlarının mezarlarını ziyaret eden aileler, "İmralı görüşmelerini" değerlendirdi. Bazı şehit yakınları, gözyaşı dinecekse süreci desteklediklerini ifade ettiler. Bazı şehit aileleri ise, sürecin barışı sağlayacağına inanmadıklarını söyledi.
Süreci desteklediklerini ifade eden Şehit Onbaşı Ümit Akbay'ın babası Murat Akbay, "Oğlum Van'da çıkan bir çatışmada şehit oldu. Ne bileyim, doğru ise doğrudur, doğru değilse değildir ama bu (terör) bitmez gibi gözüküyor. İnşallah biter, çünkü başka analar babalar ağlamasın. Bizim içimiz yanıyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Süreci destekliyoruz" dedi.

"BİR AN ÖNCE SONUÇLANIRSA BARIŞ ORTAMI OLURSA HEPİMİZ İÇİN İYİ OLACAK"
Şehitliği ziyaret eden Yılmaz Pırtı adlı bir vatandaş, "Ben Türkiye vatandaşı olarak, sürecin tamamlanmasını istiyorum ama şehitlerimizin de acılarının unutulmaması lazım. Onların aileleri ezilmeden, Türkiye'nin hayrına olacak şekilde sonuçlandırılmasını ben de isterim. Çünkü ölenlerin hepsi bizim vatandaşlarımız. Olan Türkiye'ye oluyor. Ben anaların ağlamasını istemiyorum. Ben doğuda yaptığım askerliğimi ve bu yüzden askerlerimizin neler çektiğini iyi biliyorum. Allah hepsine sabırlar versin. Yani bir an önce sonuçlanırsa, barış ortamı olursa hepimiz için iyi olacak" ifadelerini kullandı.

"DAĞDAN İNİP GİTMEDEN BARIŞ SÜRECİ BAŞLAMAZ"
Şehit annesi Aysel Merger de, "Bu şekilde başlamasını tasvip etmiyorum, doğru bulmuyorum. Evvela kayıtsız şartsız silah bırakmadan, dağdan inip gitmeden barış süreci başlamaz ve böyle iyi neticeleneceğine inanmıyorum" diye konuştu.
Emekli Kıdemli Binbaşı Ali Başer, "Benim burada 3 şehit arkadaşım var. Bizim duygularımız ne olsun, burada dua edip gidiyoruz. Sonuçlanacağına inanmıyorum. Bizden koparmanın tek yolu bunlar zaten. Bu açılımmış, bu hiçbir yere varmaz. Yani Öcalan'ı muhatap almak, bizim işimiz gücümüz değil bu" dedi.
Bir başka şehit annesi ise, "Biz barış olsun istemeyiz. Evlatlarımız geri gelecek mi. Hiçbir zaman onu düşünemem yani" diye konuştu.
(AS-OK-Y)

11.01.2013 16:41:55 TSI

Editör: Wan Haber