Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Ersin Güluçar, BDP'nin Diyarbakır İl Kongresinde Türk bayrağı asmasına, "Bu sevindirici bir durum ama Mustafa Kemal Atatürk posteri de asılmalı" dedi.
Güluçar, hafta sonu Diyarbakır'da gerçekleştirilen BDP İl Kongresinde Türk bayrağı asılması ve BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak'ın da barış temalı konuşmasını değerlendirdi.
Güluçar, Türk bayrağı asılmasının sevindirici bulduğunu belirterek, "Kendileri açısından ve BDP'liler açısından Diyarbakır İl Kongresi'nde Türk Bayrağı asılması sevindirici bir gelişme. Aslında bunu daha önce de yapmaları gerekiyordu ama bu süreçte artık onlar da sanırım Türk Bayrağı'nın tek bayrağımız olduğunu, terörle, şiddetle huzur ortamının bozulmasına kimsenin katkı koymayacağını anladılar. Sevindirici bir gelişme, sevindik kendi adımıza. Biz medyaya ve basına BDP kongrelerinin yansımalarından ve bundan önceki etkinliklerde pek Türk Bayrağını göremiyorduk daha yeni gördük. Umarım asıyorlardır, bundan sonra daha da dikkat etmeleri lazım" diye konuştu.
Güluçar, İl Kongresinde BDP'li milletvekilinin açıklamasında milli mücadele yıllarında Mustafa Kemal Atatürk'ün oradaki şeyhlere gönderdiği mektuplarında 'ellerinizden öperim' yazdığını açıkladığına dikkat çekerek şunları kaydetti:
"O zaman bundan sonra yaptıkları etkinliklerde Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın da resimlerini asmaları gerekiyor, vefa örneği göstermeleri lazım. Zaten bu tür etkinliklerde mecbur yapmaları lazım, uygun olan budur. Umarım bu süreçten sonra Türk Bayrağı'nı da asarlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de resmini asarlar. Kışkırtıcı söylemlerde bulunmamaları gerekiyor; tabi bayrak asmak yeterli değil bu barış sürecinden bahsediyorlar. Fikri ile zikrinin bir olması lazım BDP'li yöneticilerin. Bu barış sürecinde artık bir yandan bayrak asıp bir yandan milletimizi kışkırtıcı söylemlerde bulunmamaları lazım. Egolarını bir tarafa bırakıp bu huzur ortamının ülkemize gelmesi için kendilerinin katkılarını koymaları lazım."
Devletin terör sorununu çözmek için stratejisi olduğunu, bu konuda BDP'ye de önemli görevler düştüğünü hatırlatan Güluçar, "Aslında bizim devletin belirli bir çizgisi var. Bu çizgide terörün bitirilmesi ile ilgili bir takım stratejisi var olduğunu da düşünüyoruz. Bu konuda en önemli görevlerden biri de kendilerine düşüyor. Bizim Türk milletini ve Kürt vatandaşları olarak et ve tırnak gibi birbirimize kaynaşmışız, beraber yaşamaktan haz duyuyoruz. Başta bunu görmeleri lazım. Aramıza nifak sokmaya çalışan bazı muhalifleri artık kendileri de bitirmeleri lazım. Biz Munzur'un suyunu da içmekten büyük haz duyuyoruz, Van'ın otlu peynirini de yemekten büyük haz duyuyoruz. Biz ülkemizin insanını seviyoruz, inşallah bundan sonra şehit sayımız artmaz. Güvenlik kuvvetlerimiz yine razı olmazlar. Ölümüz rengi yoktur, acının rengi yoktur inşallah bundan sonra ülkemizde huzur ortamı olan, terörle uyanmadığımız, şehit haberleriyle uyanmadığımız günler geçirmek istiyoruz. Bugünlere de inşallah kavuşuruz" dedi.
Tahrikle, kışkırtmayla kimsenin bir adım atmasının mümkün olmadığının altını çizen Güluçar şöyle devam etti:
"Bu sadece bu olayların devam etmesine neden olur. Kimse kötü söylemle bir takım kışkırtıcı açıklamalarla bir yere gelemez. Umarım bunun da farkına varmışlardır artık. Onun için sürece katkı koymaları için akıllarını başlarına almalılardır diye düşünüyoruz. Çünkü bizim bu bayrak altında paylaşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Biz tüm bu ülkenin altında, bu bayrağın altında yaşayan insanlarla kardeşiz. Kan bağımız var, tüm yaşayan mezheplerle, ister Alevi olsun ister Sünni olsun, ister Kürt olsun Türk olsun Laz olsun Çerkez olsun artık mükemmel bir doku uyuşmasıyla akraba olduğumuz için artık bir önce bu terör olaylarının, kanın durması için radikal adımlar atıp, huzur, güven ortamının bir an önce ülkemize gelmesini istiyoruz".
(FKE-AKL-Y)

28.01.2013 14:27:57 TSI

Editör: Wan Haber