Bursa'nın Gemlik ilçesinde Şehit Aileleri Derneği faaliyete başladı.
Bir süre önce kurulan Şehit Aileleri Derneği şehit ailelerini bir çatı altında topladı. Kapalı Çarşı altında bulunan dernek merkezinin açılışına çok sayıda davetli ve şehit aileleri katıldı. Açılış öncesi konuşan şehit abisi Hasan Çatalkaş ''Şehitlik, canını hiçe sayarak, inançla edinilmiş rütbedir. Vatanımızın bütünlüğü uğruna can veren evlatlarımızın ailelilerini bir araya getirmek maksadıyla derneğimizi kurmuş bulunmaktayız. Bugüne kadar destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.
Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ise, ''İlçemizde çok önemli ve anlamlı bir dernek kuruldu. Gaziler derneği ile komşu olmaları da, ortak acılar yaşayan insanlarımızın müşterek çalışmalarına vesile olacaktır. Şehitlerimiz ülkemiz için canlarını feda eden değerlerimizdir. Onların emanetleri olan aileleri de bizler için kutsal emanetlerdir. Ailelerin dernek çatısında birleşmesi bizler için mutluluk verici bir olaydır'' diye konuştu.
Duaların ardından kurdeleye protokol mensuplarının arzusu üzerine şehit anneleri kesti. Açılışın ardından Türk Metal Sendikası tarafından şehit ailelerine Aska Otel'de yemek verildi. Şube Başkanı Kemal Durmaz ve yöneticilerin ev sahipliği yaptığı yemeğe AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su da katıldı. Yemek programı şehit ailelerini hüzünlendirirken, şehitlerin özgeçmişi ve resimlerinin bulunduğu slayt gösterisi sırasında davetliler göz yaşlarını tutamadı.
(MŞ)

07.01.2013 11:48:06 TSI

Editör: Wan Haber