Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2012-2013 tiyatro sezonunun ilk üç ayında 6 yeni oyun ve 60 binin üzerinde seyirci sayısına ulaşarak kendi adına kırılması güç bir rekora imza attı.
2012-2013 tiyatro sezonunun yeni oyunları "Toros Canavarı", "Troyalı Kadınlar", "Aç Sınıfın Laneti" ve "Bir Anarşistin Kaza Sonucu ölümü" ekim ayından bugüne birbiri ardına seyirci ile buluştu. Oyunlar, Ankara, Bursa turneleriyle birlikte yeni yıla girdiğimiz şu günlerde yaklaşık 45 bin tiyatro sever tarafından izlendi. Yine sezon başında sahnelenmeye başlayan yeni çocuk oyunları"İlk Aşk" ve "Dünyanın Ucuna Yolculuk" ile geçen sezondan devam eden "Küçük Kara Balık" adlı çocuk oyunları izleyici ile buluşturulurken, "Eskişehir'de Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın" sloganıyla başlatılan ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle gerçekleştirilen ortak projeyle Şehir Tiyatroları sezonun ilk üç ayında 15 bin çocuk izleyici sayısına ulaştı.
Konuyla alakalı konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Basri Albayrak, "Şehir Tiyatroları olarak geçen yaz başında repertuarımıza almayı düşündüğümüz yeni oyunlarımızın ve projelerimizin tamamını, yeni yıla girmeden hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Henüz sezonun ilk üç ayını bitirmiş olmamıza rağmen sahnelediğimiz yeni oyun ve ulaştığımız seyirci sayısı, tiyatromuzun tarihinde zor gerçekleşebilecek bir sayıya ulaştı. Mayıs ayı sonunda, ezonu bitirdiğimizde seyirci sayımızın yüz yirmi binin çok üzerine çıkacağı aşikar" dedi.
(KÇ-MŞ)

21.01.2013 13:41:38 TSI

Editör: Wan Haber