AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, ilçe ilçe gezerek kentsel dönüşüm hakkında İzmirlileri bilgilendirmeye devam ediyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Katip Üyesi olan Milletvekili Şengül, AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı'nın organize ettiği, Örnekköy'de vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Örnekköy Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şengül, devletin en önemli görevlerinden birinin planlı ve düzenli kentleşmeyi sağlamak, vatandaşlarına sağlıklı bir çevre etrafında yaşanabilir konutlar yaratmak olduğunu vurgulayarak, bunların yapılırken vatandaşın rızasının öncelikle göz önüne alınması gerektiğini söyledi.

"DÖNÜŞÜMÜ ANLATMAYI MİSYON EDİNDİM"
Dönüşümde öncelikle vatandaşın rızası alınmalı diyen İzmir'in Şehir Plancısı Milletvekili Aydın Şengül, şöyle konuştu: "Bizim tek derdimiz vatandaşımıza yaşanılabilir çevreler oluşturmaktır. Bunu halkımızla beraber başaracağız. Kentsel dönüşümü kim yaparsa yapsın, gelip sizinle konuşacak, sizin derdinizi dinleyecek. Buna mecburlar. Dönüşüm projesi hakkında, projenin ardından ortaya çıkacak durum gibi konularda sizi bilgilendirecek. Sizden çok önemli ricamdır, lütfen resmi kurumların dışında size gelip dedikodu yapanlara inanmayın. Bazı çevreler yalan siyaseti yaparak, insanlara birtakım korkular saldılar. Bu endişeleri, korkuları gidermek için ilçe ilçe gezip, kentsel dönüşümü birinci ağızdan vatandaşlara anlatmayı misyon edindim. Öncelikle şunun altını çizmek isterim ki, hiç kimse vatandaşın kafasındaki endişeleri gidermeden vatandaşın evini alamaz, yıkamaz veya başka bir yere gönderemez. Bunu açıkça belirtmek istiyorum. Çünkü bizler için en önemlisi vatandaşın rızasını alabilmektir. Eğer ortada bir hak yenirse bunun öncelikle karşısında biz oluruz."

"VATANDAŞIN TALEBİNE GÖRE PLANLAMA GERÇEKLEŞECEK"
İzmir'de kentsel dönüşüm için Karabağlar ve Cennetçeşme bölgesinde 540 hektarlık alanın afet riski altındaki bölge olarak belirlenip, Bakanlığın bölgede çalışma başlattığını sözlerine ekleyen Şengül, bölgenin pilot bölge seçildiğini,böylelikle diğer bölgelerdeki vatandaşların bu bölgedeki gelişmeleri izleyerek endişelerinin azalacağını belirterek, "Bakanlık kentsel dönüşüm yasasını çıkardı. İzmir'de kentsel dönüşüm için Karabağlar'da 540 hektarlık bir alan pilot bölge olarak belirlendi ve diğer bölgelerdeki vatandaşlar da o pilot bölgeyi gezerek kafasındaki soru işaretlerini giderecektir. Bu bölge diğer bölgelerdeki dönüşüm çalışmalarına örnek olacaktır. Dönüşüm sırasında vatandaşın talepleri dikkate alınarak dönüşüm planı gerçekleşecek. Bu taleplere göre projelendirme yapılacak" dedi.

"RANT DEDİKODULARI ASILSIZ"
Yasa üzerinden rant dedikoduları yapanların var olduğunu ileri süren Şengül, "Ortada bir rant dönerse bu vatandaşa yansır. Planlamaların, analiz ve fizibilite çalışmalarının ardından dönüşüm çalışmalarına başlandığında binanın değeri 1 ise 2 olacak. Bu noktada birinci derecede rant vatandaşa yarayacak. Öte yandan dönüşüm öncelikli olarak kentin çeperlerinde bulunan kaçak yapılaşmanın fazla olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm gerçekleşecek. Ardından diğer bölgelere de sıra gelecek. Bu öyle kısa bir süreçte olabilecek bir şey de değil. 15-20 yıllık bir süreç kentsel dönüşüm için gerekli olacak" diyerek sözlerini tamamladı.
(HE-ERG-Y)

15.01.2013 11:11:32 TSI

Editör: Wan Haber