Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin düzenlediği Şehir Konferansları'na konuk olan Gazeteci-Yazar Hasan Celal Güzel, son 10 yıl içinde Türkiye'nin büyük mesafeler aldığını söyledi.
Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konferansın şehir vizyonuna katkı yapacağını söyledi. "21. Yüzyılda Türkiye'nin Vizyonu" isimli konferansını gerçekleştiren Gazeteci-Yazar Hasan Celal Güzel ise, son 10 yıl içinde Türkiye'de büyük mesafeler alındığını söyledi. Konuşmasında Türkiye'nin önünde 2 kızıl elması bulunduğunu vurgulayan Güzel, "Birincisi 2023. O yakın. Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokmak istiyoruz. Bunu yaparken ihracatı 500 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarmak; bunu da bir istikrar içinde yapmak istiyoruz. Türkiye'nin ikinci hedefi olan 2071'de ise dünyanın en büyük küresel gücü haline gelmek iddiamız var. 21. yüzyılın ufku bu. Bu sadece Türkiye'nin iddiası değil, bu bir medeniyet iddiasıdır. Bu, Türk-İslam medeniyetinin iddiasıdır. 21. yüzyılda Türkiye'nin liderliğinde bütün Müslüman-Türk dünyası ve İslam dünyasının ileri gitmesi, yüzyıllardır içinde bulunduğu zilletten kurtulması en büyük idealimiz ve vecibemizdir. Bu basit bir ufuk değildir" dedi.
TÜRKİYE DÜNYAYA AÇILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece Türkiye'nin değil bütün İslam ve Türk dünyasının en itibarlı kişisi olduğunu kaydeden Güzel, şöyle devam etti: "Önemli olan bir kişiyi övmek değildir. O kişi şahsından dolayı değil, milletimizin lideri olduğu için önemlidir. Türkiye artık küresel bir aktör haline gelmiştir. 21. yüzyılda olayları incelerken bunu ele almak zorundayız. Dünyanın neresine giderseniz gidin elinde çantasıyla Konyalı bir müteşebbise rastlayabilirsiniz."
Türkiye'nin 10 sene önce dünyadaki temsilcilik sayısının 80 civarında olduğunu, şimdi 200 temsilcilikle dünyada en çok diplomatik temsilcilik açan ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Hasan Celal Güzel, bunun basit bir ülke ufku olmadığını dile getirdi.
Büyük ilgi gören konferansın sonunda TBMM İdare Amiri AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile KTO Karatay Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Okka, Hasan Celal Güzel'e çeşitli hediyeler verdi.
(İHA-FM-Y)

06.01.2013 17:26:40 TSI

Editör: Wan Haber