Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri birliğe taciz ateşi açılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Doğan'ın cenazesi, baba ocağına getirildi.
Şehidin cenazesi Adana Asker Hastanesi morgundan alınarak merkez Sarıçam ilçesindeki TOKİ Konutları'nda bulunan baba ocağına getirildi. Cenaze aracının gelişi sırasında şehidin yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Baba Ali Doğan, anne Fatma Doğan, ağabey Murat Doğan ve kız kardeşleri, aracın önündeki Türk bayrağına ve şehidin fotoğrafına dokunarak gözyaşı döküp ağıt yaktı. Şehit için okunan duaya TOKİ Konutları'ndaki Türk bayrakları asılan evlerin balkonlarında bulunan vatandaşlar da eşlik etti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da taziye evine gelerek, aileye başsağlığı dileyip, şehit için dua etti.
Cenaze bir süre burada bekletildikten sonra yine gözyaşları arasında hastane morguna götürüldü. Bu sırada vatandaşlar el sallayıp asker selamıyla şehidi uğurladı. Taziye evine gelen öğrenciler, şehidin cenazesinin götürülmesi sırasında "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.
6 ay önce İzmir'den Hakkari Çukurca'ya tayini çıkan 10 yılık uzman çavuşun hemşire Yasemin Doğan ile evli olduğu ve 4 yaşında Ali Eren adında bir çocukları bulunduğu öğrenildi. Şehidin cenazesi, öğle namazından sonra Sabancı Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Buruk Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
(FKE-CC-Y)

09.01.2013 10:57:29 TSI

Editör: Wan Haber