Köprübaşı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Köprübaşı Belediyesi'nin, ilçede yaşayan kimsesiz, yaşlı ve roman vatandaşların ev sorunu çözmek için ortaklaşa hayata geçirdiği Şefkat Evi Projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gündemine girdi.
Köprübaşı Kaymakamı Recep Höl, yaptığı açıklamada, proje kapsamında inşaası tamamlanmak üzere olan 44 adet Şefkat Evi'nin, vakıf tarafından ilçe genellinde yapılan titiz araştırmalar neticesinde belirlenen kimsesiz, yaşlı ve roman vatandaşlardan oluşan 44 aileye teslim edileceğini söyledi. Bakanlığın ilgi ile takip ettiği proje hakkında bilgiler vermek üzere Ankara'ya gittiğini belirten Kaymakam Höl, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Aile ve Sosyal Polikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları'nı makamında ziyaret edip sunum yaptığını ve proje hakkında bilgi verdiğini ifade etti. Kaymakam Recep Höl, ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e de makamında projeyi anlattığını, kimsesiz, yaşlı ve roman vatandaşların barınma sorunun çözümüne yönelik öneriler sunduğunu kaydetti.
Bakan Şahin'in proje nedeniyle teşekkür ettiği kaydeden Kaymakam Höl, kendisini projeyi yerinde incelemek üzere Köprübaşı'na davet ettiği de sözlerine ekledi.
(ÜA-ERG-Y)

09.01.2013 15:14:32 TSI

Editör: Wan Haber