Konya'da Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, öldürülen Gülşah öğretmen için şiddet mağduru kadınlarla birlikte, ilgili kişiler hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Cumhurbaşkanlığı'na gönderdi.
Şiddet mağduru kadınlar, Kayalıpark'taki PTT şubesi önünde yüzlerini Gülşah öğretmenin maskesiyle kapatarak toplandı. Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gülşah öğretmenin bütün Türkiye'nin gözü önünde katledildiğini söyledi. Bulan, "Bütün Türkiye'nin yakından gözlemlediği gibi hayati yönden risk altındayım beni koruyun diyen diğer binlerce kadın gibi Gülşah öğretmen de göz göre göre, tüm Türkiye'nin gözü önünde katledilmiştir. Şu an risk altındaki kurbanları, Gülşah öğretmeni korumadınız da sanki mevcut olanları koruyor musunuz? Şu anda savcılıklarda, bakanlıklarda, emniyette, poliste öldürüleceğim diye başvuranlarla ilgili bir çalışmanız var mı? Koruma altında mı bunlar? Kadın tutunma evinde olan, risk altındaki kadınlarla beraber Cumhurbaşkanlığa, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Başbakanlığa, İçişleri, Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na dilekçelerimizi göndereceğiz. Rahmetli hocamızın resmiyle birlikte göndereceğiz. Lütfen artık görevini yapmayanları da yargılayın" diye konuştu.
Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan daha sonra Gülşah öğretmenin ölümünde sorumluluk sahibi olduklarını iddia ettiği Van Valisi ve Yardımcısı, Van Milli Eğitim Müdürü ve ilgili Cumhuriyet Savcısı hakkında suç duyurusu dilekçelerini idari ve adli soruşturmalar yapılması için Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık ve bakanlıklara gönderdi.
(SA-FM-Y)

10.12.2012 17:11:41 TSI

Editör: Wan Haber