Musul İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, operasyona dair önemli bilgiler verdi.
Kaplan, terör örgütü IŞİD'in elindeki Musul'un geri alınması için askeri hazırlıkların yanı sıra çatışmadan dolayı olası büyük bir göç dalgasına karşı bölgede 3 ayrı kampın kurulmasına karar verildiğini açıkladı.

KENTİN GERİ ALINMASI İÇİN PLANLAR YAPILIYOR

Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,"Irak merkezi hükümeti ve uluslararası koalisyon güçlerinin kentin geri alınması için farklı askeri planları var ancak yerel yönetim olarak kentteki sivillerin durumu hakkında kendi planımızı hazırladık. Müdahale olması durumunda ortaya çıkacak sivil göçe karşı Musul'un çevresindeki bölgelerde üç ayrı çadır kampın kurulmasının kararını verdik" ifadelerini kullandı.

YENİ KAMPLAR KURULACAK

Söz konusu çadır kampların nereye kurulacağına da karar verdiklerini belirten Kaplan, "İç göçmen durumuna düşecek vatandaşlarımız için iki kampın Musul'un Mahmur ve Hazır bölgesine, bir diğerinin ise Musul Barajı'na yakın bir yerde kurulmasına karar verdik. Telafer'deki vatandaşlar için de Keske bölgesinde kamp kurabiliriz ancak daha netleşmedi" bilgisini paylaştı.

SEFERBERLİK BAŞLAYACAK

"Daha önce Şengal (Sincar) ve Telafer'de meydana gelen göç dramının bir kez daha yaşanmaması için gereken önlemleri şimdiden almak istedik" diyen Kaplan,''Tahmini olarak göçün meydana geleceği bölgelere yaralıların taşınması ve ilk müdahalenin yapılması için acil yardım ekipleri ile ambulanslar sevk edilecek. Olağanüstü durum için çevredeki belediyeler de seferber olacaktır'' dedi.

HALKA HAVADAN BROŞÜRLER DAĞITILIYOR

Terör örgütü IŞİD'in karargahlarını bilinçli olarak sivillerin yaşadığı bölgede kurduğunu hatırlatan Kaplan, "Musul'daki vatandaşların hedef olmaması ve nasıl tedbir alacaklarına ilişkin Irak Hava Kuvvetler'i sürekli havadan broşür atıyor. Broşürde kenti kurtaracak güvenlik güçlerine destek olmaları ve teröristlerin karargahlarından uzak durmaları çağrısı yapılıyor. Operasyon başlayana kadar aralıksız olarak bilgilendirme işlemi devam edecektir" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber