Mersin'i, ağaçlandırmada zirveye taşıyan karpelli sedir tohumları, 2 bin rakımında güç koşullarda kar üzerine serpildi.
Erdemli ilçesine bağlı Toros köyünde katırla çuvallar içinde taşınan tohumlar, dondurucu soğuğa rağmen önce gökyüzüne savruldu sonra karla buluştu. Beş yıllık Milli Ağaçlandırma Seferberliği'nde Mersin'in ve dolayısıyla Erdemli'nin zirve yaptığını, il genelinde 53 milyon fidan dikildiği, 19 milyar tohum ekildiğini belirten Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, "Erdemli'de 2012 yılında bin 800 hektar sahada ağaçlandırma, rehabilitasyon ve iyileştirme çalışması yaptık. 120 ton karpelli sedir tohumu ekimi yapılırken, 1 milyon fidan toprakla buluştu" dedi.
Çalışmaların karla kaplı 2 bin rakımında gerçekleştirildiğini ve dondurucu soğuğa rağmen hedefe ulaşıldığını ifade eden Akduman, şöyle konuştu: "Bu şartlarda bize destek olan, karpelli sedir tohumlarını gökyüzüne işçilerle birlikte savuran Silvi Kültür Dairesi Başkanı Ali Şimşek, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ve hedeflere ulaşılmasında en büyük pay sahibi köylülerimizin ellerine sağlık diyoruz."
Zor şartlarda çalışmalara katıldıklarını anlatan işçi kadınlardan Zeynep Urfan, "Ailemizin geçimini ormandan sağlıyoruz. Orman bizim her şeyimiz. Çocuklarımız buradan aldığımız kazançla okullarına gidiyor. Ormanların ne demek olduğunu bizden daha iyi kimse bilmez" dedi.
(OKİ-HO-Y)

09.01.2013 15:26:49 TSI

Editör: Wan Haber