Konya'nın merkez Selçuklu ilçesindeki tüm resmi ve özel ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak başlatılan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nin (SEDEP) ilk dönem değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Zekeriya Mızrak, Edam Genel Müdürü Alparslan Durmuş, Edam Genel Müdür Yardımcısı ve SEDEP kitapları editörü Hatice Durmuş, Koordinatör Mustafa Özşahin, Yürütme kurulu Üyesi Kerim Beyazıt, 10 DEKOK (Değerler Eğitimi Koordinasyon Kurulu) üyesi ve okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.
SEDEP'in bir ziyaret sırasında Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından gündeme getirildiğini belirten Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Zekeriya Mızrak, "İnsan odaklı ve önemli bir projenin içerisinde olmaktan mutluluk duyacağımızı belirterek koşulsuz olarak kabul ettik. Proje başladıktan sonra şunu anladık ki gerçekten büyük ve önemli bir işe imza attık. Üniversite olarak birçok bina inşa ediyor ve yatırımlar yapıyoruz. Büyük bir üniversite inşa etmeyi planlıyoruz. Ama bu proje sayesinde değer sahibi öğrenciler yetiştireceğiz ve 80 bine yakın inşa yapmış olacağız. Bu proje bir öğrenciye katkı sağlamış olsa dahi amacına ulaşmış olacak. Bu bir öğrenci belki 40 yıl sonra karşımıza cumhurbaşkanı, başbakan, bilim adamı, vali, eğitimci veya iş adamı olarak çıkacak. Ama değer sahibi bir insan olarak çıkacak. Amacımız o bir kişiyi er geç yakalamak" dedi.
Üniversitemizi ziyaret eden yerli yabancı arkadaşlarımıza gurur duyarak SEDEP'i anlattıklarını ve tavsiye ettiklerini belirten Zekeriya Mızrak "Bu proje sadece kurumların değil hepimizin projesi çünkü geleceğimize yatırım yapıyoruz. Bu projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."dedi.
SEDEP'in Selçuklu Belediyesi'nin liderliğinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla yürütülen örnek bir proje olduğunu belirten SEDEP Koordinatörü Alparslan Durmuş, "Üç ay boyunca SEDEP kapsamında neler yaptık, ne kadar öğrenci, öğretmen ve veliye ulaştık, önümüzdeki beş aylık dönem zarfında da nasıl bir yol haritası çizebiliriz, projemizi nasıl daha etkili kılabiliriz, projenin geliştirilebilir yönleri neler düşüncesiyle SEDEP ilk dönem değerlendirme toplantısıyla bir araya geldik. Projede önemli rol oynayan idareci ve öğretmenlerimizle fikir alış verişinde bulunarak projeden daha fazla verim almayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında ilk üç ayda toplam 856 bin 967 ürün dağıttıklarını belirten Alparslan Durmuş, "Sorumluluk değeri ile başlanan projemizin ilk ayında 331 bin 358 kitap ve kitapçık öğrenci, öğretmen ve velilerle buluştu. Aralık ayının değeri olan Yardımseverlik ile devam edilen projede 221 bin 952 kitap ve materyal dağıtılırken, Ocak ayının değeri olan adalet ile ilgili olarak da 303 bin 657 kitap ve materyal dağıttık" şeklinde konuştu.
Konuşmacıların ardından idareci ve öğretmenlerden gelen soruları yanıtlayan SEDEP Koordinatörü Alparslan Durmuş katılımlarımdan dolayı dinleyicilere teşekkür etti.
(AH-Y)

10.02.2013 14:57:21 TSI

Editör: Wan Haber