Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, partisinin İl Başkanı Teoman Özdöl'ün Küçük Sanayi Sitesi karşısındaki taşınmazla ilgili olarak "Partimizde il başkanlarının görevi, il belediyelerinde Belediye Meclis Grubu'nun başkanı olarak toplantıları yönetmektir" açıklamasına, Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan toplantısında karşılık verdi. Duyumlarla ve söylentilerle iş yapılamayacağını kaydeden Sedefçi, "İl başkanımız sanırım dedikodulara dayanarak bu söylemde bulundu. Yanlış yaptı" dedi.
Sedefçi, Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan toplantısına başkanlık yaptığı toplantıda, partisinin İl Başkanı Avukat Teoman Özdöl'e cevap verdi. Özdöl'ü, "Somut olmayan bir şey hakkında ispatlama yapamıyorsa konuşmasın" diye uyarak Sedefçi, şunları söyledi:
"İl başkanımız sanırım dedikodularla bu söylemde bulundu. Yanlış yaptı. İfadesinde de 'Belediye Meclisini biz yönetiriz' dedi. Herkes işine bakacak. İl başkanı partiyi yönetecek, biz de belediyeyi yöneteceğiz. Kendisi partimizin grup başkanıdır ancak belediyeyi ve meclisi yönetemez. Sanrım iyi niyetle boş bulunarak bu ifadeyi kullandı."
ÖZDÖL NE DEMİŞTİ?
Bilindiği gibi CHP İl Başkanı Teoman Özdöl iki gün önce yazılı bir açıklama yaparak, Küçük Sanayi Sitesi karşısında yer alan Edirne Trafo Merkezi ve çevresindeki taşınmazla ilgili İl Örgütü'nün adının karıştırıldığını belirtmiş ve bu konu hakkında konuşanları dedikodu yapmak ve iftira atmakla suçlamıştı. Özdöl, "CHP İl Başkanlarının tüzük ve yönetmeliklerce verilmiş görevlerinden biri de il belediyelerinde Belediye Meclis Grubunun başkanlığını yapmak ve toplantıları yönetmektir" diyerek isim vermeden Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi uyarmıştı.
(ORA)

05.12.2012 15:50:21 TSI

Editör: Wan Haber