Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın TOKİ Başkanı olduğu dönemde kendisiyle pazarlık yaptığını belirterek, "5 bin kişilik spor salonu inşaatı yakında başlayacak. 15 bin kişilik stadyum ile ilgili birtakım pürüzler var. Onlar da giderildikten sonra stadyumun da yapımına başlanacak" dedi.
Sedefçi, Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan toplantısı sonrası Edirne'ye yapılacak olan projelerden bahsetti. Erdoğan Bayraktar ile bakan olmadan kendisiyle pazarlık yaptığını ifade eden Sedefçi, "Bayraktar'a dedim ki; 'Gel kavga etmeyelim, bu işler adaletli olsun. Madem yapılacak Edirne kazansın.' O günden sonra beraber bir kağıda kurşun kalemle imzalar atarak bir anlaşma yaptık dedi.
Anlaşma gereği Bayraktar'dan Fırınlar Sırtı'ndaki TOKİ'den değeri 3 milyon TL eden 50 daire ve yine değeri 12 milyon TL olan 5 bin kişilik bir spor salonu talep ettiğini kaydeden Sedefçi, "Bunlar benim tek başıma uğraşarak Edirne'ye kazandırdığım rantlardır" dedi. Sedefçi şunları söyledi:
"Şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ bir anlaşma yapı. 20 ile stadyum yapılacak. 20 il arasında Edirne'de var. 15 bin kişilik stat yapılacak. Ayrıca yüzme havuzu ve tenis kortları da olacak. Salon inşaatına yakında başlanıyor. Protokol elimizde. Stadyum konusunda da birtakım sorunlar var. Onlar da aşılırsa TOKİ'ye eski stadyumun yerini vereceğiz."
(ORA)

05.12.2012 16:20:39 TSI

Editör: Wan Haber