Beş kez evlenen ve iki karısını öldüren adamı canlı yayına çıkarması sansasyon olan Sayan mahkeme tarafından kabahatsiz bulundu. Kararı veren bilir kişi raporuna göre, suç unsuru oluşturacak kasıtlı bir hareketin bulunmadığı yönünde bir karar çıktı.

 

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ve Kadın Demokrasi Derneği (KADEM), "Seda Sayan Show" hakkında suç duyurusunda bulundu. Beş kez evlenen ve iki karısını öldüren adamı programına çıkarmaktan, suçluyu övmek ve kadına şiddete yönelik teşvikte bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan Seda Sayan Show yayından kaldırılmıştı. Ayrıca şikayetler sonrası Seda Sayan hakkında soruşturma başlatıldı.

 

İstanbul Adliyesi'nde ifade veren Sayan, izleyicilerin programın tamamını izlemediğini ve izlediklerinde kendisine hak vereceklerini söyledi. Delil olarak sunduğu program CD'si bilirkişi tarafından incelenen Sayan, bilirkişi raporuna göre; yayına konuk olarak alınmış Sefer Çalınak'ın topumda kabullenilebilen düşünce ve eylem şekillerinin dışında bir suça karıştığı fakat yayında suç unsuru oluşturacak kasıt ve hareketin bulunmadığı kaydedildi.

 

Bilirkişiye göre; Sayan'ın programının tamamen basın özgürlüğü içerisinde yayın yaptığını ve herhangi bir suç teşkil etmediği şekilinde rapor verdi. Soruşturma sonunda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Seda Sayan hakkında tamamen takipsizlik kararı verildi.

 

CHP'li milletvekili Aylin Nazlıaka, Seda Sayan'ın programının yayından kaldırılması için Twitter'dan "Seda Sayan Show yayından kaldırılmış. Çok şükür!" yazdı. Sayan ise "Ah botokslu Aylin, dünyada sorun kalmamış gibi benim peşime düşmüşsün" diye cevap vermişti. CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ise Twitter'dan Aylin Nazlıaka'ya destek vererek Sayan için Twitter hesabına "Edep bilmez ile, cahil ile mücadele olmaz" diye yazmıştı.

Editör: Wan Haber