Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen yerel seçimlerde oy kullanabilmek için pek çok kişi nüfusa kayıtlı oldukları illere seyahat etti. Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner seçimlerin hava trafiğine nasıl yansıdığını araştırdı.
30 Mart'ta sandık için uçtuk.

 

Skyscanner'ın verilerine göre, yurtdışından Türkiye için yapılan uçak bileti aramalarında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla İngiltere yüzde 128'lik bir artışla birinci oldu. İkinci sırayı ise yüzde 80'lik bir artış oranıyla Almanya aldı.


Yurtiçinde ise uçak bileti aramalarında geçen yılın aynı dönemine göre Gaziantep, yüzde 47'lik bir artışla ilk sıraya yerleşti. Gaziantep'i yüzde 41'lik artış oranıyla Adana ve yüzde 29'luk artışa sahip Trabzon takip etti.


Yerel seçimler bu yıl yüzde 80'lere ulaşan rekor katılım oranıyla gerçekleşti. Birçok vatandaş hem yurtdışından Türkiye'ye seyahat etti hem de yurtiçinde nüfusu kayıtlı oldukları şehirlere döndü.
Skyscanner, seçimlerin yapıldığı hafta sonu için Türkiye'ye uçak bileti aramalarını inceledi.

Skyscanner'ın verilerine göre Türkiye, seçimin yapıldığı hafta sonu geçen yıla göre İngiltere'den yüzde 128, Almanya'dan yüzde 80 oranında daha fazla arandı. Bu artışta tatile çıkanların yanı sıra, oy kullanmak için Türkiye'ye dönen vatandaşların etkisi olmuşa benziyor.


Yurtiçinde en çok artış Gaziantep'te
Yurtdışından Türkiye'ye gelenlerin yanı sıra oy verebilmek için yurtiçinde de nüfusa kayıtlı olduğu şehirlere dönenler vardı.


Geçtiğimiz yıla kıyasla yurtiçi uçuşlarda en çok artış yüzde 47'lik bir artış oranıyla Gaziantep'te görüldü. Gaziantep'i, yüzde 41'lik artış oranıyla Adana, yüzde 29'luk artış oranıyla Trabzon ve yüzde 25'lik artış oranıyla Samsun izledi.

Editör: Wan Haber