Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Hüseyin Çelik, mezarlıkta OTSO seçimlerinin ertelenmesini istedi.
Asri Mezarlık'ta basın açıklaması yapan Çelik, 2 Şubat'ta gerçekleştirilecek OTSO seçimleri ilgili gerekli hukuki işlemin yapılmasını ve seçimin de ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini söyledi.
OTSO seçimlerinde kendisi de oy kullanacak olan fıstık tüccarı İmam Hüseyin Çelik OTSO'nun, Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması'nda (NACE) usulsüzlük yaptığını iddia ederek kendisinin NACE sisteminde 4. grupta olması gerekirken 12. grup olan imalat grubuna alındığını ve bunun usulsüz olduğunu ileri sürdü.
OTSO seçimlerinin TOBB'un gönderdiği liste doğrultusunda yapılması gerektiğini ifade eden Çelik, "OTSO yönetiminin TOBB'un gönderdiği esnaf listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmesi gerekiyor. Ancak farklı bir liste teslim edilmiş. Teslim edilen liste bizim de elimizde var. TOBB'un gönderdiği liste ile OTSO'nun Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdiği liste farklı. Seçimlerde herkes kendi iş kolunda aday olabiliyor. Ben fıstıkçıysam, başka bir alanda oy kullanamıyorum. Bizim bu uygulamaya itirazımız yok. Bizler Osmaniyeli esnaflar olarak, TOBB'un OTSO'ya gönderdiği veri tabanlı listeyi güncellemesini bekliyorduk. Fakat tam tersi oldu. 'Aslı gibidir' onaylı seçim kurulundan aldığımız listeyi gördüğümüzde şaşırdık. Birçok aday arkadaşımız kendi iş kolunda değil ve farklı iş kolunda görünüyor. Aday olacak arkadaşımızın bir tanesinin ise listede adı hiç yok" dedi.
Yolsuzluk yapanlara ölümü hatırlatmak ve insanların haklarının kaybına yol açan usulsüzlüklerin ahirette de sorulacağına dikkat çekmek amacıyla basın toplantısını mezarlıkta düzenlediğini ifade eden Çelik, "Yolsuzluk yapanlar herhalde buraya geleceklerini unuttular. Ben unuttuklarına inanıyorum. Bir Müslüman yolsuzluk yapmaz" şeklinde konuşarak açıklamasını tamamladı.
Diğer yandan OTSO Başkanı Arif Taşkaya'nın da TOBB'dan listelerin yanlış geldiğini ve listelerdeki yanlışlığa itiraz dilekçesi gönderdiklerini söylediği öğrenildi.
(ACK-Y)

23.01.2013 16:17:57 TSI

Editör: Wan Haber