Seçime sadece birkaç gün kala çeşitli iddialar da havada uçuşmaya başladı. Özellikle mevcut yönetimin son aylarda odanın üye sayısını arttırdığı ve bunun da seçimle alakalı olduğu belirtiliyor. Konuya ilişkin açıklamalar yapılırken, oda organ seçimlerine aday olacak gruplar da mevcut yönetimin son aylarda yaptığı üyelerin oy kullanmaması yönünde İlçe Seçim Kurulu’na itiraz başvurusunda bulundu.


Konuya ilişkin Prestij Haber Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan adaylardan Feridun Irak; “Oda tarihinde olmamış, görülmemiş şeyler oluyor. Bu olanlar maalesef yakışıksız durumlardır” dedi.


Hiç bir şeyden çekinmediklerini ve seçime gümbür gümbür girdiklerini belirten Irak; “Ancak bakıyoruz ki çeşitli yollara başvuruluyor. Bir örnek vererek konuyu anlatmam gerekirse; 50 yılı aşkın oda tarihinde mesela 2. grupta üye sayısı 113’tür. Bu bir aşağı iki yukarı şekilde olmuştur hep. En son nace kodlamalarının tamamlandığı tarih olan 28.01.2013 tarihinde de 2. grubun üye sayısı 113 olarak kayıtlara geçmiştir. Ancak ne olduysa şimdi bakıyoruz ki 2. grupta üye sayısı 159 olmuştur. Bu tam yüzde 40 oranında bir artış anlamına geliyor. Oda tarihi boyunca bu kadar artmayan üye sayısı nasıl oluyor da son 1 - 2 ayda bu kadar artıyor? Bunun izahatına bile gerek yok. Herşey ortada. Bu konuları açıklayan bir dilekçe ile İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak sonradan üye yapılanların oy kullanmalarının yasaklanması talep ettik. Başvurumuzun sonucunu bekliyoruz” dedi.


Irak son olarak, üye arttırımının 2. grupta yüzde 40, 1. grupta yüzde 20 ve diğer gruplarda da yüzde 15 dolaylarında olduğunu tespit ettiklerini sözlerine ekledi.

*Prestij Haber

Editör: Wan Haber