Zonguldak'ta 9 Şubat 2013 tarihinde yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerinin 04 Mayıs 2013 tarihine ertelenmesine rağmen seçim çalışmaları hız kesmeden devam etti.
4. grup olarak adlandırılan inşaat müteahhitleri grubundan aday olan Emko Genel Koordinatörü Ömer Faruk Yıldız, Hamdi Öz ve Osman Haberal grubundaki üyelerinin ziyaretleri devam ediyor. ZTSO Başkanı Salih Demir ve beraberindeki heyet Zonguldak ve Kozlu'da iş yapan müteahhitleri ziyaretinde samimi bir ortam oluştu.
Ziyarette bir konuşma yapan TSO Başkanı Salih Demir, "TSO seçimleri öncesi her günü bir gruba ayırdık. Bugün inşaat grubunu geziyoruz. İnşaat grubundaki arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Tabi buda diğer gruplardaki gibi tek tek gezmekten ziyade bazı arkadaşların bürolarında toplanıyoruz, onları desteklerini ziyaret ediyoruz. Biz arkadaşlarımıza güveniyoruz. Arkadaşlarımız bugüne kadar yaptığımız hizmetleri biliyorlar. Bundan sonrada aynı hizmetlere devam edeceğiz" dedi.
Ardından, Alkan inşaat sahibi Mehmet Yavuz ise, "TSO seçimlerinde kendisine başarılar diliyorum" dedi.
Emko Genel Koordinatörü Ömer Faruk Yıldız'da, "Zonguldak müteahhitlerinin, mühendislerinin bir platformda birleşmelerini istiyoruz. Tek başına çalışmayla bir bina biter, ekip çalışmasıyla Zonguldak yenilenir. Aynı meslek grubundaki arkadaşlarımızla Mayıs ayı sonrasında da aktif olarak sorunların çözümüne ilişkin çalışmak istiyoruz. Şahsi menfaatleri değil Zonguldak'ımızın menfaatlerini ön planda tutmak için bir arada olmak istiyoruz. Önümüzdeki dönem kentsel dönüşümün uygulamaya geçtiği bir dönem olacaktır. Kentsel dönüşümde herkesin eli taşın altında olsun. İlimizin mimarisi ve şehirleşme yapısının artık değişme zamanı geldi. Arka Zonguldak değil, şehirleşmesi ile de Marka Zonguldak kurmak hedefimiz. Tabi bu konuda Belediyemizin de çok adımlar atması gerekiyor. Şu anda ruhsatlarda bile sıkıntı var. Kısa sürede konu halledilmez ise şehrimizi büyük sıkıntılar bekliyor. Çözüm getirilmesi gereken noktalar belli. Tasman gerçeğine uygun hareket edilip uygun temelli binalara ruhsatlar bir an önce verilmeli. Biz şehrimizi taşımak değil, şehrimizde yaşamak istiyoruz" dedi.
(SA-SA)

05.02.2013 10:36:08 TSI

Editör: Wan Haber