Sakarya Adapazarı İlçesi katlı pazar esnafı fiyatların pahalı olmamasına rağmen sebze ve meyve satışlarından memnun olmadığını söyledi.
Sebze, meyve fiyatlarında ve satışlarında pek değişlik olmadığını dile getiren Katlı Pazar esnafları yazın sattıkları ile kışın sattıklarının aynı olduğunu, işlerin düşük olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili konuşan pazarcı esnafı Yavuz Sert, "Fiyatlar şuanda hava şartlarına göre makul. Marullar sera, tarla olduğu zaman daha ucuzdu. Taze soğanda biraz fiyat farkı oldu. Fiyatlar genelde aynı. Yazın sattığımız ile kışın sattığımız arasında pek fark yok. Şuan balıkta nasıl hamsi ise bizde de ıspanak ve pırasa" diye konuştu.
En fazla domateste fiyat artışı olduğunu söyleyen esnaf Aleaddin Yaşar ise, "Soğukların gelmesi ile fiyatlarda bir yükselme var. Ama bunlar normal bunlara da katlanmak gerekir. En fazla domates satılıyor. Domateste fiyat artışı oldu" dedi.
Halk, sebze ve meyve fiyatlarından memnun olduğunu söylerken, pazarda alışveriş yapan Hatice Ergin de, "Pazarda her şey ucuz, her şey alabiliyoruz. Bizim bir emekli maaşımız var. Yinede yavrularımıza bir şeyler alıyoruz. 2013 bize uğurlu geldi" diye konuştu.
(RKO-UU)

03.01.2013 18:05:24 TSI

Editör: Wan Haber