Esnaf, sebze ve meyve fiyatlarındaki artışta, İran sınır kapısının aktif olmamasının da payı olduğunu belirtiyor. Kar ve soğuk ile birlikte bölgeye yönelik sebze sevkiyatlarında sıkıntı oluşmaya başladı. Bu durum ise birçok olumsuzluğu beraberinde getirirken, sebze fiyatları adeta fırladı. Kentte domatesin kilo fiyatı 5 liraya dayanırken, biber, patlıcan gibi sebze fiyatları da 4 lirayı geçti.

Özellikle Mersin, Antalya gibi illerden gelen sevkiyatın azalmasının çatışmalar, kar ve buzlanma, kış şartları gibi etkenlere bağlı olduğu kaydediliyor.

FİYATLAR ARTTI

Girişin zorlaşması da fiyatların yükselmesini beraberinde getirdi. Bu durumdan etkilenen illerin başında Van geliyor. Van'da esnaf fiyatların artmasını kar ve soğukların yanı sıra İran-Van sınır kapısının aktif olmamasına bağlıyor.

Gazetemize konuşan Bahçıvan Manavı Sıdık Urut isimli esnaf, fiyatların yüzde yüz arttığını söyledi.

Daha önce 2 lira olan domates ve biberi şu anda 4 liranın üstünde sattıklarını belirten Urut, "Sebze ve meyveler sevkiyat olmadığı için, yeşillik de havalar soğuk olduğu için fiyatları oldukça arttı. Bir de İran kapısı kapalı, bunun da büyük etkisi var." diye konuştu.

HAMSİ İKİ KAT ARTTI

Soğuk ve karlı hava balık fiyatlarının da az da olsa artmasına neden oldu. 
Gazetemize konuşan Şen Halk Pazarı çalışanı Resul Çeçen de, hamsinin 1 ay önce 5 lira olan fiyatının arttığını söyledi.

Çeçen, yine Karadeniz bölgesinden gelen istavrit, palamut, çupra ve levrek balığının ise fiyatlarında bir değişiklik olmadığını anlattı.

Adil Harmancı-Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber