Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ayla Akat'ın da aralarında bulunduğu bir grup, Fransa'da 3 PKK'lı kadının öldürülmesini protesto etti. Tuncel, "Türkiye'yi bu konunun aydınlatılması için girişimde bulunmaya çağırıyoruz" dedi.
Aralarında BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ayla Akat'ın da bulunduğu "Demokratik Özgür Kadın Hareketi" grubu, Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Paris'te öldürülen PKK'lı kadınların fotoğrafını taşıyan grup, slogan atarak İstiklal Caddesi'nden Fransa Başkonsolosluğu'na yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Acımız çok büyük. Onların mücadelesi, bizim mücadelemizdi. Kaybımız çok büyük" dedi.
Fransa'nın bu cinayeti aydınlatması gerektiğini ifade eden Tuncel, "Türkiye'yi bu konunun aydınlatılması için girişimde bulunmaya çağırıyoruz. Türkiye, bu olayı sağlıklı aydınlatmadan cinayetle ilgili hedef gösteriyorsa ya da hasır altı etmeye çalışıyorsa, sorumlusu Türkiye olacaktır" diye konuştu.
Grup, Fransa Başkonsolosluğuna siyah çelenk bıraktıktan sonra dağıldı.
(OY-ET-OK-Y)

12.01.2013 16:36:43 TSI

Editör: Wan Haber