Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Motorlu Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen inovasyon projesi kapsamında, Merkez Müdürü Prof. Dr. İsmail Hakkı Akçay başkanlığındaki heyet, 1-5 Şubat 2013 tarihleri arasında Fransa, Almanya ve İsviçre'de temaslarda bulundu.
Heyet, İsviçre'nin Cenevre, Fransa'nın Lyon ve Paris, Almanya'nın Stuttgart kentinde çalışma ziyaretleri ile kültür ve sanat aktivitelerinde bulundu. Daha sonra Fransa'nın Moulhouse bölgesinde bulunan otomobil ve tren müzelerinde de incelemelerde bulunan heyet, burada tarihsel perspektif ile motorlu taşıtlar alanındaki yenilikleri inceledi.
Yapılan ziyaretler hakkında açıklamada bulunan Prof. Dr. İsmail Hakkı Akçay, temasların Türkiye'deki üniversiteler arasında tek olma özelliği taşıyan SDÜ Motorlu Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki faaliyet ve AR-GE çalışmalarına katkı sağlayacağını belirtti. Heyetin Cenevre Başkonsolosluğuna yaptığı ziyarette ise Proje Koordinatörü İsmail Çevikbaş, SDÜ' nün yürüttüğü projeler hakkında bilgi vererek yatırımcılara tanıtılması konusunda destek istedi.
(FK-SK-Y)

11.02.2013 16:06:17 TSI

Editör: Wan Haber