Almanya'nın Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, Galatasaray ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi 2. tur maçı öncesi gözdağı verdi. Her iki takımın şansının da yüzde 50 olduğunu söyleyen Rehberg, "Galatasaray'ın Drogba'sı, Sneijder'i varsa bizim de Huntelaar'ımız, Farfan'ımız var" dedi.
Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, Galatasaray ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi eleme maçı öncesi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile bir araya geldi.
Rehberg ile aile dostu olduklarını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,
"Her sene en az 4 kez bizi ziyarete gelir. Bu ziyaret de daha önceden planlanmış bir geziydi. Spor camiasından bazı arkadaşlar maç öncesi görüşmemizle ilgili bazı şeyler söyleyebilir. Bu tamamen bizim dostluğumuz ile alakalı. Kardeş şehir dostluğumuzun ne kadar ileri safhaya geldiğini gösteren bir ziyaretti. Maçtan sonra da birlikte Türkiye'de Karadeniz seyahatinde bulunacağız" dedi.
Akgün önümüzdeki hafta Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Galatasaray Schalke 04 karşılaşmasına da değinerek, "Galatasaray maçında her iki takıma da başarılar diliyorum. Kazanan dostluk ve spor olsun skor sonradan gelir. İyi oynayan kazansın" ifadelerini kullandı.
Schalke 04'ün ligdeki durumunun iyi olmadığını belirten Gerhard Rehberg ise, "Schalke'nin durumu malum. İç açıcı değil. Bayern Münih karşısında oyuncularımızın bir çoğu sakattı. Yarım takımla Bayern Münih karşısına çıkarsanız ummadığınız bir sonuçları alırsınız. Galatasaray maçı da biraz erken oldu bizim için. Tabii ki benim arzum haftaya oynayacağımız Galatasaray maçında sakat oyuncularımızın azalması. İki takımın şansını da yüzde 50 görüyorum. Top yuvarlaktır. Kim vurursa vursun önemli olan topun kale çizgisinden içeri girmesidir. Haftaya göreceğiz. Çok pozitif düşünüyorum maçla ilgili" dedi.
Rehberg, Galatasaray'ın Sneijder ve Drogba 'yı transfer etmesini de değerlendirerek, "Sneijder çok mükemmel bir oyuncu. İnter Milan'da niye sürekli kadroda yer bulmadı bilemiyorum. Sneijder bizim hafızamızda farklıdır. 2 yıl önce Sneijder'in kadroda bulunduğu maçta İnter Milan'ı 5-2 yenmiştik. Formda olduğu zaman oyunu etkileyebilen bir oyuncu. Dün akşam da maçı izleme fırsatı buldum. Vasat bir futbol oynadı bana göre. Tabii uyum süreci yaşadığını hepimiz biliyoruz. Drogba konusunda fazla bir şey söylemeye gerek yok. Dünya çapında bir oyuncuydu. Çin bir ölçü değil iyi bir futbolcu için. Oradaki kriterler dünya futboluna ne kadar uyar onu söyleyemem. Afrika Kupası'nda da sürekli oynadı. Bekleyip göreceğiz. Drogba'nın bildiğimiz formu hemen yakalayacağını düşünmüyorum. Galatasaray'ın Drogba'sı Sneijder'i varsa, bizim de Huntelaar'ımız var Farfan'ımız var" diye konuştu.
Gerhand Rehberg, bir dönem Schalke ve Galatasaray forması da giyen Lincoln'ün sorulması üzerine, "Lincoln bildiğiniz gibi iyi bir futbolcu. Güney Amerikalı futbolcular hep kendilerin okşatmak, pohpohlanmak isterler. Galatasaray'a transfer olduktan sonra Hasan Akgün ile birlikte ona antrenmanda misafir olduk. Beni görünce ağladı gerçekten. Galatasaray'da hiç mutlu olmadı, sebebini tabii bilemiyorum. Bazılarını severek okşayarak, bazılarını ise iterek kakarak oynatacaksınız" şeklinde konuştu.
Türk futbolu hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Rehberg, şunları söyledi:
"Türk futbolu Güney Kore ve Japonya'nın düzenlediği dünya kupasında en yüksek noktasına ulaştı. Finale gelme şansları da vardı. Avrupa Şampiyonası'nda da çok iyi idiler. Türk futbolu, milli takım düzeyinde bir düşüşte. Bizim Ülkemizde de çok sayıda Türk vatandaşımız var. 19 yaş altı takımımız Almanya şampiyonu oldu. Altyapıdan yetiştirdiğimiz 4 Türk futbolcu bulunuyordu bu takımda. Mesut Özil de bizim altyapımızdan yetişen bir futbolcudur. Bizim için de en büyük aptallığımız Mesut Özil'i dışlayıp Bremen'e göndermemiz oldu. Hamit Altıntop da bizden yetişme. Hamit'in bende çok özel bir yeri vardı. Biliyorsunuz yetim büyüdü. Ben ona babalık yaptım o benim bir evladımdır. Halil de öyledir"
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Galatasaray stadının yapımı için iki kez o dönemin başkanı Özhan Canaydın ile birliket Schalke'ye gittiklerini anlatarak, "Schalke stadının maketini aldık. O makete göre bu stat yapılacaktı. Fakat maalesef uygulamada çok yanlış bir proje yapıldı. Çünkü para harcamışken en son teknoloji kullanılarak Schalke Arena gibi bir stat Türkiye'ye ve İstanbul'a yakışırdı" dedi.
Buluşma sırasında Rehberg, Hasan Akgün'e Schalke 04 forması da hediye etti.
(ÖFA-EYB-S)

11.02.2013 13:32:31 TSI

Editör: Wan Haber