Samsun Basketbol Kulübü (SBK) Basketbol Şube Sorumlusu Saim Uzun, bugün Kadınlar Euroleague B Grubu'nda İtalya'da Famila Schio takımıyla oynadıktan sonra Samsun'a gelecek olan Fenerbahçe takımına sürpriz yapmak istediklerini söyledi.
Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL) ekiplerinden Samsun Basketbol hafta sonu kendi evinde karşılaşacakları Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Samsun Basketbol hazırlıklarını Baş Antrenör Murat Kumbasar yönetiminde Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nda sürdürüyor. Takımda herhangi bir sakat oyuncu bulunmazken, ilk defa takımın başında Baş Antrenör olarak seyircinin önüne çıkacak olan Murat Kumbasar da oyuncularına Fenerbahçe maçında nasıl oynayacakları hakkında bilgiler verdi.
Fenerbahçe'ye sürpriz yapmak istediklerini belirten Samsun Basketbol Kulübü (SBK) Basketbol Şube Sorumlusu Saim Uzun, "Fenerbahçe şuanda Avrupa kupasında bugün İtalya takımı Famila Schio takımı ile deplasmanda oynayacak. Kupa maçından Samsun'a yorgun gelecek. Fenerbahçe ligde gayet iyi bir durumda, kadrosu geniş ve ligin en iyi takımlarından birisidir. Fenerbahçe bizim bir hedef maçımız değil. Rakibimiz çok güçlü, şuana kadar ligde herhangi bir mağlubiyeti yok. Ama bundan sonra da olacak diye bir garanti yok. Biz sonuçta yenmeye çıkacağız. Sonuç ne olursa olsun bu maçtan sonra diğer maçlarda da daha yüksek tempolu, seyirciye hoş görünen güzel bir basketbol oynayıp, hem ligdeki yerimizi daha yüksek yerlere çıkarmak hem de izleyicilere güzel görünen bir basketbol oynamak istiyoruz. Bunun içinde tempomuzu arttırmaya çalışıyoruz. Avrupa liginden yorgun gelen bir Fenerbahçe'ye karşı bir sürpriz yapmak istiyoruz. Bu maç hedef maçımız değil ama elimizden gelenin en iyisini yapıp sahaya yenmek için çıkacağız" dedi.
Takımdaki düşüsün yabancı oyuncuların sakatlanması olduğunu ifade eden Uzun, "Sakatlıktan çıkan oyuncularımız şuanda sakatlıklarını tamamen atlattılar. Takımdaki düşüsün ana nedenlerinden biri yabancı oyuncuların sakatlanmalarıydı. Şimdi onları kazandık ve yavaş yavaş yükselişe geçeceğimize inanıyorum. Biz yeni antrenörümüz Murat Kumbasar ile çalışmalara başladık. Takımın temposunu daha hızlı bir basketbol oynamaya çalışıyoruz. Bu çalışma tempolarımızı daha öncelerde 6 7 olan sayıyı her gün idman yapmaya başladık. Tempoyu da çok yüksek bir dereceye arttırdık. Tabi ki yavaş yavaş oyuncuları kullanım şeklimiz tamamen değişecek. Bunun değişmesi 1 ay içersinde tam oturacak. Oyun şeklimizi Fenerbahçe maçında da oturtturmaya çalışacağız. Daha hızlı, tempolu ve basketbol severlere zevk veren bir oyun ortaya koymaya çalışacağız" diye konuştu.
(GKH-SLH-Y)

06.12.2012 19:05:55 TSI

Editör: Wan Haber