Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Samsun Basketbol'da forma giyen Anna Vajda, takımın 2. yarıda gerçek kimliğini ortaya koyarak oynayacağını söyledi.
Ligin ilk yarısında 2 galibiyet aldıklarını ve kötü bir yarı geçirdiklerini belirten Macar oyuncu Anna Vajda, "Takımın 2 galibiyet alması, çeşitli sakatlıklar yaşanması, bunun yanında hoca değişikliği gibi etkenler takımı olumsuz etkiledi. Ama ben ikinci yarıda takımın gerçek kimliğini ortaya koyacağına inanıyorum" dedi.
Kendi performansımdan şuanda memnun olmadığını da ifade eden Vajda, "Çünkü daha iyi oynayabileceğimi biliyorum. Genel olarak baktığımız zaman sezonun başlarında takım adına kilit bir rol oynuyordum. Daha sonra zamanla takım içi rolüm azaldı. Daha fazla kenarda oturmaya başladım. Aynı zamanda çeşitli dönemlerde daha alışık olmadığım pozisyonlarda oynamak zorunda kaldım. Tabi ki kendi performansımı etkileyen olumsuz şeyler ama neticede daha iyi oynamam gerektiğini düşünüyorum. Hale hazırda sorunlarla mücadele eden bir kulübüz. Sürekli olarak bir takım dertler ve sıkıntılar ekleniyor" diye konuştu.
Takım olarak taraftarlara çok ihtiyaçlarının olduğunun altını çizen Vajda, "Ben buraya daha önceden rakip olarak da gelmiştim. Samsun taraftarının gücünü biliyorum. Bizim onlara ihtiyacımız var. Kaybettiğimiz maçlardan dolayı taraftarın ilgisinin azalması normal ama bizim tekrardan onların desteğine ihtiyacımız var. Aynı zamanda bu takımın çok yetenekli genç oyuncuları da var. Onların da gelişmesi açısından desteğe ihtiyacımız var. Taraftarımız inşallah Edremit maçında olduğu gibi bizi Beşiktaş maçında desteklemelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
227 sayı Megan Elizabeth Frazee ve 161 sayı Chantel Lamour Black ile birlikte takımın en skorer oyuncularından olan ve takımda 13 numaralı formayı giyen Anna Vajda, ligde oynadığı 13 maçta 5 saat 16 dakika süre aldı. Bu süre içersinde 132 sayı atarken, 23 asist ve 96 ribaund yaptı.
(GKH-SLH-Y)

24.01.2013 17:09:09 TSI

Editör: Wan Haber