Edremit TOKİ’de deprem sonrasında başlatılan çalışmalar doğrultusunda mevcut alanda 4’ü lise olmak üzere 11 okulun yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, “Şu anda 7 ilköğretim okulumuzla birlikte Kız Meslek Lisesi’nin de yapımı tamamlanarak eğitime hazır hale getirildi. Edremit TOKİ’de yapımı devam eden üç lisemizin ise ufak tefek eksiklikleri kaldı. Onları da en kısa zamanda bitirip eğitime hazır hale getireceğiz” dedi.


Edremit TOKİ’de yapımı tamamlanan okulların öğretmen ve idarecilerinin atandığını dile getiren Sayılır, okulların öğrencilerini beklediğini söyledi. 2012 yılı içerisinde il genelinde toplam 133 okulun yapıldığına dikkat çeken Sayılır, “18 okulumuzda yapılan güçlendirmeler tamamlanarak bu okullarımız eğitime hazır hale getirildi. Yine il merkez ve ilçelerinde 2 bin 613 derslik yapıldı. İldeki çok katlı eski binaların güçlendirme planlaması ve projeleri devam ediyor. Bu okullarımızın da kış mevsiminde ihaleleri yapılarak 2013-2014 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilecektir” ifadelerini kullandı.


İlde ayrıca 8 adet spor salonunun yapıldığını dile getiren Sayılır, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının da ihalesinin TOKİ tarafından yapıldığını sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber