'Balyoz Planı' davasında 18 yıl hapis cezası alan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un ameliyatı devam ederken, cezasının ertelendiği iddia edildi. Saygun'un Avukatı Sedat Küçükyılmaz, cezanın henüz ertelenmediğini, mahkemeden bugün karar beklediklerini açıkladı.
Avukat Sedat Küçükyılmaz, Saygun'un ameliyatının yapıldığı Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nin bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Küçükyılmaz, "Ergin Paşamın 14 Aralık 2012 günü Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nin vermiş olduğu raporu nedeniyle mahkemeye başvurmuştuk. Mahkemede Adli Tıp'tan bu konuda görüş istemiştir. Biraz önce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı'nın verdiği habere göre Adli Tıp bugün itibariyle raporunu vermiş, 'cezaevinde kalamaz' demiştir. Bu rapor Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Sanırım o mahkeme tahliye konusunda karar verecek" dedi.
Mahkemeden bugün karar beklediklerini dile getiren Küçükyılmaz, "Ameliyata alındığı gün rapor imzalanıyor. Bunun yorumunu herkes kendisi yapsın. Daha önce verilen raporlarda 'diyeti, tedavisi sağlandığı takdirde cezaevinde kalabilir' şeklindeydi, kaçamak bir rapordu. Mahkemeler de o halde net söylenmediği için 'cezaevinde kalamaz' ibaresi olmadığı için 'tutukluluk halinin' devamına diyorlardı. Bu defa ki rapor o mealde değil. Aslında Mehmet Akif Ersoy Hastanesi 14 Aralık tarihli raporunda çok açık bir şey söylemişti. Hastanede uzun süre kalması, hastane enfeksiyonlarına yol açabilir. Hastamız yapay kalp kapakçıklarına sahiptir. Hastanesi virüsü tehlikesine dikkat çekerek hastanede de uzun süre kalmaması gerektiğini bu hastane söylemişti. Ama bu raporu 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri yeterli görmediler. Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'ndan yeniden rapor istediler. Onlar da bu raporu 45 gün geciktirerek bugünkü ameliyatın müessifi olmuştur. Bu durumun sorumluları Adli Tıp Kurumu'nun Hipokrat yemini etmiş doktorlarıyla, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkan ve üyeleridir" diye konuştu.
(VK-ÇK-AŞ-Y)

07.02.2013 14:34:03 TSI

Editör: Wan Haber