Fransa'dan öğrenci değişim programı kapsamında geldiği Eskişehir'de yasa dışı örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Sevil Sevimli'nin 21 yıla kadar hapsi istendi. Ayrıca yurt dışına çıkış yasağı da kaldırılmayan Sevimli, duruşma çıkışında solcu olduğunu ve iddianamede suç olarak belirtilen 1 Mayıs gösterilerine katılmanın ve Grup Yorum konserine gitmenin suç olmaması gerektiğini söyledi. Sevimli, halkı ezip sömürenlerin gerçek terörist olduğunu öne sürdü.
Fransa'dan, öğrenci değişim programı kapsamında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde son sınıf eğitimini tamamlamak için geçen yıl Ağustos ayında Eskişehir'e gelen Sevil Sevimli, geçen yıl 9 Mayıs'ta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin düzenlendiği 'DHKP-C Operasyonu' kapsamında gözaltına alındı. Ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Uygulamaya konulan 3'üncü yargı paketi kapsamında 7 Ağustos günü tutuklu bulunduğu Eskişehir H Tipi Cezaevi'nden tahliye edilen Sevimli'nin dosyası, Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nin kurulmasıyla Ankara'dan Bursa'ya gönderildi. Bursa Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütü üyeliği' ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlarından tutuksuz olarak yargılanan Sevil Sevimli bugün tekrar hakim karşısına çıktı.

DAVAYA FRANSIZLARIN İLGİSİ YİNE YOĞUN OLDU
Davaya Fransa'nın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Francoise Pontois, Fransız Fahri Konsolosu Mehmet Erbak, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Fransız Komünist Partisi (PCF) delegasyon üye ve sorumlusu Dominique Torre ile çok sayıda Fransız gazeteci davayı takip etti.
Tutuksuz sanıklardan yalnızca Sevil Sevimli'nin katıldığı duruşmada mütalaasını veren savcı, Sevil Sevimli, Burcu Akın, Ceren Cevahir, Kezban Yıldırım ve Seren Özçelik'in "Silahlı örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlarından toplam 21 yıla kadar hapsini, Mustafa Erdal Harman'ın ise beraatını talep etti.
Söz alan Sevil Sevimli'nin avukatı İnayet Aksu, müvekkilinin eğitiminin devam etmesi için yurt dışına çıkış yasağı kaldırılarak, onu mağdur etmeyecek bir başka adli kontrol kararı verilmesini talep etti.
Mahkeme sanıklar hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağının henüz şartlarda herhangi bir değişiklik olmamasını göz önüne alarak devamına hükmetti. Sanık ve avukatlarına esas hakkındaki son savunmaları için süre veren mahkeme, duruşmayı karar için erteledi.
Duruşma çıkışında konuşan Sevil Sevimli, "Evet ben solcuyum, Sosyalistim. Bunu kaçınmadan söylüyorum. Kaçınacak da bir şey yok. Bu benim düşüncem. Eşitliği ve demokrasiyi savunuyorum. Bugün sadece bana değil. Birçok gence terörist deniliyor. Sırf Grup Yorum konserine gittiğimiz için. Bu da gayet yasal bir şey. Yüzlerce genç emekli memur, sendikacı, aydın, gazeteci hapishanelerde tutsak ediliyor. Tutuklu değiller tutsaklar maalesef. Bize terörist deniliyor ama biz gerçek teröristlerin kimler olduğunu gayet iyi biliyoruz. Halkı yoksul eden, halkı ezen, sömürenler. Asıl teröristler onlardır." dedi.
Üniversitedeki yüksek lisans eğitiminin de bitme durumuna geldiğini söyleyen Sevimli, "Hapishanede tutsaktım. Şimdi yine tutsağım. Çünkü ailem Fransa'da. Orada üniversiteye gidiyordum. Baskılarla yıldırmak istiyorlar" diye
Bu arada sanık Sevimli'nin avukatı İnayet Aksu, müvekkili hakkında toplam 22 yıldan fazla hapis cezası istendiğini ifade ederek, "Müvekkilimin daha önce örgüt yöneticisi olduğu iddianamede belirtiliyordu. Fakat bugün savcı müvekkilimi örgüt üyeliği suçundan cezalandırılmasını talep etti" dedi.
(OSM-İHS

16.01.2013 13:37:09 TSI

Editör: Wan Haber