Sakaoğlu: "51 nolu DVD'ye kardeşimle birlikte bayan arkadaşımızı karşılama eklendi, sonra basına servis ve itibarsızlaştırma operasyonu yapıldı."


Uşak Cumhuriyet Savcısı Bahadır Sakaoğlu paralel yapının yargı ve polis uzantılarının mesleki yaşamını ve hayatını kararttığını kaydetti. Her şeyin Van'a Başsavcı Vekili atandıktan sonra Şemdinli davasında yargılanan iki askere tahliye istemesi ardından başladığını kaydeden Savcı Bahadır Sakaoğlu hâkim ve savcıların görüşlerini dile getirdiği adalet.org'a yazdığı sitem dolu yazıda şunları dile getirdi.


VAN'LA BAŞLADI
"2007 yılında Van Özel Yetkili Başsavcı Vekili olarak atandım. Ferhat Sarıkaya'nın düzenlediği Şemdinli iddianamesinin Yargıtay bozması sonrası yapılan duruşmasında bozma kararına uyulmasına ve sanıkların tahliyesine dair mütalaada bulundum. Bu tarihten 4 ay sonra hayatım karartıldı. Önce sözde Ergenekon örgütü mensuplarınca çekildiği iddia edilen meşhur 51 nolu DVD'ye umuma açık Van Havaalanı'nda kardeşimle birlikte bayan arkadaşımızı karşılama görüntüleri eklendi. Sonra basına servis ve itibarsızlaştırma operasyonu başladı. Yetmedi sanırım; 1 yıl sonra Van Devlet Tiyatrosu'nda sahne amiri olan çok yakın aile dostum ve üniversite öğrencisi bayan arkadaşımız hakkında sahte bir ihbarla fuhuş örgütü üyesi oldukları iddiasıyla isimleri değiştirilerek dinleme kararı alındı.


"YAPILANLARI UNUTMAYIZ"
Dinlemenin 51. günü ise birlikte vakit geçirdiğimiz öğretmen arkadaşlarımızın apartmanında uydurma bir ihbarla sözde fuhuş operasyonu yapıldı. Kısaca dinlendik, izlendik , gözlendik... Sonuç; eski kurula bir türlü sunulmayan müfettiş raporu 2.5 yıl bekletilip yeni kurula sunuldu. Savcılık ise örgütün lideri ve diğer yöneticilerinin savunmalarını almak bir yana kimlik tespiti dahi yapmadan arkadaşlarım hakkında takipsizlik kararı verdi. Ben mi? Operasyonu uyduran KOM Müdürleri hakkında yaptığım başvuru sonuçsuz kaldı. Sözde örgütün tek mağduru olarak görevden alındım o tarihte. Şimdi yani 4.5 yıl sonra kesinleşen yer değiştirme cezasının infazını bekliyorum... Hukukun üstünlüğüymüş, insan haklarıymış, tarafsızlıkmış, bağımsızlıkmış, geç bunları anam babam geç bunları... Biz buradayız ve bekliyoruz! Unutursak yapılanları yüreğimiz kurusun ..." SABAH'ın edindiği bilgilere göre o gün Bahadır Sakaoğlu'na yönelik operasyonu yürüten Van KOM Şube Müdürü Mehmet Ali Ş. 1 ay önce paralel yapı operasyonu kapsamında İzmir'de emniyet müdür yardımcılığı görevinden alındı. Mehmet Ali Ş.'nin o dönem yardımcısı olan Ziya A.ya ise paralel yapı operasyonunda Sakarya KOM Şube Müdürlüğü görevinden el çektirildi.


Kaynak: Sabah

Editör: Wan Haber