Şırnak'ın Silopi ilçesinde 1993 yılında jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan ve kemikleri geçtiğimiz yıl tabur komutanlığının bahçesinde yapılan kazıda bulunan 6 köylünün öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada ilginç bir ayrıntı tespit edildi. 
 
Yeni Şafak gazetesinden Cihat Arpacık’ın haberine göre yargısız infazı soruşturan savcı, resmi makamlara yazıyla başvurdu. Aynı gün jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Abdurrahman Kayek ile bir daha haber alınamayan Şemdin Cülaz'ın nezaret odasına alınıp alınmadıklarının tespitini isteyen savcılık, 'Nezaret ve emniyet odasına alınanların kaydına mahsus defterin olmadığı'na yönelik cevap aldı. 
 
GÖZALTI KAYDI YOK KEMİKLERİ VAR
Cevapta, 'Şahısların, nezaret ve emniyet odasına alınanların kaydına mahsus defterin 19.03.2001 tarihinde başladığından bu tarihten önceki kaydın olmaması nedeni ile söz konusu şahısların emniyet odasına alınıp alınamadıkları tespit edilemedi. Daha sağlıklı bilgi dönemin Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Yıldırım ve Jandarma Karakol Komutan Yardımcısı Jan. Ast. Kıdemli Çavuş Orhan Ak'tan öğrenilebilir.' ifadeleri yer aldı. Gözaltında öldürülen Görümlü Köyü sakinleri İbrahim Akıl, Hükmet Şimşek, Salih Demirhan, Hamdi Şimşek ve Halit Özdemir'in de gözaltı kaydını soran savcılık aynı yönde cevap aldı. Gözaltında kaybolan köylülerin kemikleri 19 yıl sonra jandarma taburunun bahçesinde bulundu. Olayla ilgili dönemin Şırnak Tugay Komutanı emekli Tuğgeneral Mete Sayar dahil 5 askeri görevli hakkında 'Birden fazla kişiyi öldürmek' suçlamasıyla dava açıldı. Dava önümüzde günlerde başlanacak. radikal
Editör: Wan Haber