Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan 11 kişilik bir aile, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 20 metrekarelik bir dükkanda yaşıyor.
Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesinde kasım ayında başlayan çatışmalardan kaçan 11 kişilik Hamid ailesi, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sığındı. Ceylanpınar'a geldiklerinde yataklı hastaları olduğundan ilçe merkezinde yaşamak zorunda kalan Hamid ailesi daha sonra çadır kentte yer bulamadıkları için bir dükkanda yaşamaya başladı.
Yaklaşık 3 aydır Ceylanpınar'da 20 metrekarelik bir dükkanda vatandaşların yardımıyla yaşamaya çalışan Hamid ailesi, savaşın sona ereceği günü bekliyor. Annesi, babası kardeşleri ve çocukları ile dükkanda yaşayan Farah Hamid, "Rasulayn bomba ile vurulduğu gün oradan kaçıp sınırdan Ceylanpınar'a geldik. Geldiğimiz günden beri annem rahatsız olduğu için merkezde kalmamız gerekiyordu. Çadır kent çok uzaktı her gün gidip gelemezdik. İlk günler sınıra yakın olan parkta kaldık. Daha sonra sağ olsun buradaki vatandaşlar bize bu dükkanı verdi. Onların yardımıyla yaşamaya çalışıyoruz. Artık bu savaş bitsin biz de evlerimize dönelim" dedi.
Farah Hamid, daha sonra çadır kentte gitmeye karar verdiklerinde yer bulamadıklarını söyledi. Hamid, "Burası çadır kentten daha sıcak oluyor. Ama lavabo ve banyo ihtiyacını zorlamakta güçlük çekiyoruz. Bu sebeple her gün komşulara gidiyoruz. Yemeğimizi, sobamızı da onlar verdi bize" ifadelerini kullandı.
Savaşın başladığı gün oradan kaçtıkları için hiç şehit vermediklerini belirten Hamid, erkek kardeşinin ise halen Suriye'de olduğunu söyledi.
(RÇ-AŞ-Y)

20.01.2013 15:50:59 TSI

Editör: Wan Haber