Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak Kilis'e sığınan mültecilerin imdadına Bursa'dan Osmangazi Belediyesi yetişti. Yardımı gören Suriyeli çocukların sevinci ise görülmeye değerdi.
Suriye'de yaşanan iç karışıklıklardan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteciler için Osmangazi Belediyesi tarafından toplanan 2 TIR dolusu yardım Kilis'e ulaştı. TIR'ları burada kurulan ve 13 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı konteynır kentte karşılayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yardım malzemelerini Kilis Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe'ye teslim etti. Yardım malzemeleri mültecilere dağıtılmak üzere buradaki depolara konuldu.
Suriye'deki iç çatışmadan kaçarak Kilis'e gelen 13 bin sığınmacının 35 milyon dolara kurulan konteynır kentte yaşadığını anlatan Tapsız, "Buraya gelen Suriyeli sığınmacılar kayıt altına alınıyor. Kayıtsız kimse kampa giremediği gibi kayıt altına alınan sığınmacılar da izinsiz buradan çıkamıyor, Suriye'ye geçemiyor" dedi. 3 ayda tamamlanan konteynır kentteki güvenliğin 96 kamera, 15 kule ve 150 görevli ile sağlandığının altını çizin Tapsız, tel örgünün etrafının tamamen tel örgülerle çevrili olduğunu kaydetti.
Türk halkının bu tür zamanlarda, afetlerde birlik beraberlik ve dayanışmayı sağladığının altını çizen Dündar, Suriye'de yaşanan olaylar ve buna paralel olarak Türkiye'ye gelen mültecilerle ilgili yaşanan duruma kayıtsız kalınamayacağını vurguladı. Dündar, "Kilis Valiliği tarafından bize bildirilen ihtiyaçlar doğrultusunda bir kampanya düzenledik ve kısa sürede 2 TIR dolusu malzemeyi Kilis'e ulaştırdık. Bugün bu yardımları teslim etmek ve yerinde görelim dedik. Her zaman olduğu gibi bugünde halkımız üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Buraya getirdiğimiz soba ve diğer malzemeler konteynır kentte yaşayan sığınmacıların yaşamını bir nebze olsun kolaylaştıracak" dedi.
Valilik ziyaretinin ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve beraberindeki heyet Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçerek buradaki muhalif askerlerle görüştü ve yaşananlar hakkında bilgi aldı. Sınır kapısı ziyaretinin ardından Kilis Konteynır kent'e geçen Dündar ve ekibi burada Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe tarafından karşılandı. Burada Osmangazi'den gelen 2 TIR yardım malzemesini teslim eden Başkan Dündar, burada kalan sığınmacılarla tercüman yardımıyla sohbet etti. Başkan Dündar, konteynır kentte kalan miniklere de kek dağıttı. Dündar, Kilis şehir merkezinde kalan Suriyeli bir ailenin de kapısı çaldı. Büyük bir coşkuyla kapıyı açan Suriyeli, Dündar'ı içeriye buyur etti, yaşadıklarını anlattı. Osmangazi heyeti, daha sonra Kilis'ten ayrıldı.
Osmangazi Belediyesi'nin, sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı yardım kampanyasında bin adet battaniye, 500 soba, 75 bin adet yumurta, 3 bin çift çorap ve 55 koli giyim eşyası Kilis'e götürüldü.
(ET)

10.12.2012 17:51:54 TSI

Editör: Wan Haber