Düzce'ye on yıl önce Suriye'den gelin olarak gelen 26 yaşındaki Sabah Cennet, savaş nedeniyle Suriye'den kaçarak Kilis'e gelen ablalarına kavuştu, 10 yıllık özlem sona erdi.
Düzce Düzköy'de oturan Sabah Cennet, kardeşlerine kavuştu. 10 yıl önce Suriye'den Türkiye'ye gelin olarak gelen ve 3 sene önce Türkiye vatandaşı olan Sabah Cennet yıllardır görmediği kardeşlerine Düzceli hayırseverlerin desteğiyle kavuştu. Suriye'deki savaştan kaçan ve Kilis'e sığınan kardeşlerini Düzköy'e girişte bekleyen Sabah Cennet, otobüsün gelmesiyle kardeşlerine kavuştu. Otobüsten iner inmez kardeşler Afran Abdullah ve Nazlı Abdullah'a sarılan Sabah Cennet gözyaşlarını tutamadı. Mutluluktan gözyaşlarını tutamayan kardeşler 10 senedir birbirlerine hasret olduklarını söyledi.
Sabah Cennet, 10 senedir kardeşlerini görmediğini belirterek "Artık onları hiç bırakmayacağım, kardeşlerim savaştan dolayı Kilis'e sığındılar. Kardeşlerime kavuştum çok mutluyum" dedi.
Savaş sonrası Kilise yerleştiklerini söyleyen Afgan Abdullah da şunları söyledi: "Kardeşime kavuştum çok mutluyum savaş nedeniyle Kilise yerleştik çocuklarımız Kilis'te kaldı biz buraya kardeşimizi görmeye geldik."
Savaş nedeniyle kardeşine kavuştuğunu söyleyen Nazlı Abdullah da, "Türkiye'ye sığındık savaş olmasaydı belki kardeşime kavuşamazdım" şeklinde konuştu. Kardeşler buluşmanın ardından evlerinin yolunu tuttu.
(AY-HO-Y)

01.01.2013 15:01:43 TSI

Editör: Wan Haber