Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, 45 aylık icraatını sunum eşliğinde eğitimcilere anlattı.
Antakya Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen sunuma, çeşitli eğitim kurumlarında görev yapan çok sayıda öğretmen ve vatandaşlar katılım gösterdi. Eğitimcilere verilen sunumu ayrıca Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'ın eşi Mustafa Kemal Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nazan Savaş da izledi.
Başkan Savaş sunum öncesinde yaptığı açıklamada, kentte gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlarla şehrin kabuk değiştirdiğini, her geçen gün kalkındığını, değiştiğini ve geliştiğini belirtti. Bu hizmetleri elbirliğiyle, kentin tüm dinamikleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini vurgulayan Savaş, "Bu hizmetleri hep birlikte vatandaşlarımızın ilgisi ve desteğiyle gerçekleştirdik" dedi.
Sorunların kent genelinde her kesimle ortak payda altında olduğunu hatırlatan Savaş, "Sorunlar, hepimizin sorunu. Eğitimcilerle ortak bakış açısı ile bütüncül düşünerek sorunlara çözüm üretiyoruz. Kurumlar arası diyalog da bu aşamada çok önemlidir. Kurum temsilcileri ile olan ikili münasebetlerimizin iyi olması Antakya genelinde yürütülen hizmetler yapılırken kent insanının faydasına oldu, oluyor. Ama daha da önemlisi görev süremizde sevgiyle ve rahmani duygularla hizmet ediyoruz" diye konuştu.
Antakya Belediyesi Meclisi'nin büyük bir uyum içinde memlekete hizmet için uğraş verdiğini kaydeden Savaş, "Kent genelinde yürütülen çalışmalarda meclis üyelerimiz birlik, beraberlik içinde çalışma sergiliyorlar.Mecliste gerek AK Parti Grubu'nda gerekse CHP Grubu'nda büyük bir uyum var. Bu uyum ve birliktelik, kent genelinde yürütülen çalışmalara paralel yansımaktadır. Herkes hizmet için tek çatı altında bulunuyor. Güven de olduğu sürece bu işlerin üstesinden geliyoruz" dedi.
Büyükşehir yolunda Hatay'ın önemli kazanımlara sahip olacağını dile getiren Başkan Savaş, şunları kaydetti:
"Hatay'ın büyükşehir olması ile şehrimizde yapılacak olan yatırımlar tek elden yapılacak. Alt yapı ve buna bağlı bütün işler büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak. Bu nedenle ilçe belediye sınırları ile ilgili yapılan spekülatif yorumların yersiz olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir'in yapacağı icraatlarda ekip çok önemlidir. Ekibin donanımlı, ileriyi gören ve tecrübeli olması şarttır. Antakya Belediyesi'nce 44 aylık süreçte yaptığımız icraatlarımızı her ortamda hemşehrilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, derneklerimizle ve toplumun her kesimiyle paylaşıyoruz. Esas ve ortak amacımız şehrimizi, altyapısıyla, üst görünümüyle, parklarıyla, köprüleriyle, yollarıyla, çağdaş tesisleriyle, sosyal alanlarıyla, tarihi ve kültürel zenginliğine yakışır, yaşanabilir, modern, herkes tarafından beğenilen, takdir edilen örnek bir şehir görünümüne kavuşturmaktır"
Sunumun ardından çeşitli eğitim kurumlarında görev yapan eğitimciler söz alarak görüş ve düşüncelerini paylaştılar.
(ADM-Y)

19.12.2012 12:54:07 TSI

Editör: Wan Haber