Sakarya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından üniversitede öğrenim gören öğrencilerin (ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde) ilgi, istidat ve kabiliyetlerini sergilemelerini sağlamak, eğitim ortamına canlılık ve rekabet kazandırmak ve buna bağlı olarak da kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam oluşturularak, gerektiğinde uluslararası platformlarda Sakarya ve ülkemizi temsil edecek nitelikte etkinliklere katılımı sağlamak amacıyla "Gelişecek Bir Projem Var" başlıklı bir proje yarışması düzenleniyor.
18 Şubat 2013 ve 12 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan yarışma kapsamında http://www.gelisecekbirprojemvar.com/ adresinden öğrencilerin kendi özgün projelerini paylaşacakları bir platform oluşturulacak.
Sakarya sanayisinin de gelişimine katkı sağlayabilecek projelerin ödüllendirilmesi aşamasında Sakarya'da faaliyet gösteren işletmeler isterlerse proje konusu belirleyerek, proje jürisinde yer alarak kazanan projeyi işletmelerinde kullanabilecek, ilgili öğrenciyi işe alabilecek veya staj imkânı sağlayabilerek, kazanan projeye ödül verebilecekler.
SAÜ Yetenek ve Kariyer Yönetimi Koordinatörü Ece Kuzulu yarışmaya katılmak için Sakarya Üniversitesi'nde öğretim görmekte olan lisans ve yüksek lisans öğrencisi olmanın yeterli olacağını belirterek; "Bölüm kısıtlaması yok. Yarışmaya katılım bireysel ve grup şeklinde olabilir. Bir kişi birden fazla proje ile yarışmaya katılamaz. Konu sınırlaması olmayan yarışmaya geç yapılan veya online yapılan başvurular kabul edilmeyecek" dedi.
Kuzulu yarışmada ana sponsorluk, çözüm ortaklığı ve yan sponsorluk olanakları sunduklarını belirterek, "55 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitemizde yaklaşık 2 ay boyunca sponsorlarımız kendi seslerini de duyurma şansı bulacaktır. Ayrıca ana sponsorlarımızdan jüri üyeleri seçilecek ve üretilen projelerin kendi firmalarında geliştirilmesine olanak tanınacaktır" diyerek yarışmaya sponsor olmak isteyen sanayici ve firmalara davette bulundu.
(SC-İÇ)

05.02.2013 12:40:00 TSI

Editör: Wan Haber