Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Genç Aydınlar Topluluğu tarafından düzenlenen "28 Şubat İzleri" seminerine katılan köşe yazarı Prof. Dr. Mümtaz Türköne, TGB öğrencileri tarafından protesto edildi.
Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "28 Şubat İzleri" seminerine, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, köşe yazarı Prof. Dr. Mümtaz Türköne ve köşe yazarı Prof. Dr. Osman Özsoy katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan köşe yazarı Prof. Dr. Osman Özsoy, 28 Şubat'ın üzerinden yaklaşık 16 yıl geçtiğini ifade ederek, fakat bu olayın hafızalardaki tazeliğini koruduğunu belirtti. 28 Şubat'ta radyoda darbe anonsu yaptığını anlatan Özsoy "O zamanlar televizyon programı yapıyordum ve Çamlıca'da oturuyordum. Çamlıca'daki vericiler o gece askeri araçlar tarafından çevrilmişti darbe yapılmak üzere. Zaten o gün Ankara'da da caddelere tanklar çıkmıştı" diye konuştu.
Özsoy'un ardından söz alan köşe yazarı Prof. Dr. Mümtaz Türköne, 28 Şubat sürecinde ülkenin gördüğü zarara değindi. Ülke ekonomisinin 3'te 1 oranında küçüldüğünü belirten Türköne "Kanlı bir darbe olmadı belki ama sonuçları çok ağır oldu" dedi.
Prof. Dr. Mümtaz Türköne konuşmasını yaptığı sırada, Türk Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. TGB üyesi öğrenciler güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı. Seminerin yapıldığı alanın dışına çıkarılan yaklaşık 15 kişilik öğrenci grubu burada sloganlar atarak Türköne'yi protesto etmeye devam etti.
(RKO-Eİ-Y)

17.12.2012 19:19:11 TSI

Editör: Wan Haber