İstanbul'da bir kişi, otomobilini üç ay önce bir kişiye sattı. Aracı satın alan kişi 500 TL kapora verdi. Aracın yeni sahibi kalan parayı ödemeyerek kayıplara karıştı. Aracının peşine düşen kişi ise aracının takas yöntemiyle Zonguldak'ta başka bir kişiye satıldığını öğrenince plan kurdu. Planı tutmayınca yakayı ele verdi.
İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Caner T, yaklaşık 3 ay önce 34 VSE 40 plakalı otomobilini 9 bin TL'ye Ali Emre A'ya sattı. Ali Emre A da 500 TL kapora verdi.
Paranın kalan kısmı için Ali Emre A'ı aramasına rağmen ulaşamayan Caner T, Cumhuriyet Savcılığına dolandırıldığını bildirerek şikayetçi oldu. Ali Emre A'ın da aracı bu sırada başkalarına sattığı ortaya çıktı. Takas yöntemiyle aracı satın alan son sahibi Emrah Aka da aracı internet üzerinden satılığa çıkarttı.
Aka'yı arayan Caner T, araç ile ilgilendiklerini ve satın almak istediklerini belirtti. Zonguldak'a gelen Caner T ve arkadaşı Mustafa H, Emrah Aka ile buluştu. 10 bin TL'ye Emrah Aka ile anlaşan Caner T ve arkadaşı, araç ile tur atmak istediklerini belirtti.
Emrah Aka ile birlikte Zonguldak İstanbul karayolunda gezmeye başlayan Caner T ve arkadaşı, araçla kendilerinin dolaşmak istediklerini belirterek Aka'yı araçtan indirdi. Otomobilin İstanbul yolu güzergahı üzerinde gittiğini ve geri dönmediğini anlayan Emrah Aka, durumu polise haber verdi.
Düzce'de yakalanan iki zanlı, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınarak Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. İfadesi alınan Caner T, şöyle konuştu: "Aracımı alan kişi bana 500 lira kapora verdi. Aracın devir işlemlerini yapmak için tekrar aradığımda otomobilimi alan Altuntaş'a ulaşamadım. Dolandırıldığımı anlayınca savcılığa şikayette bulundum. Otomobilimi bir internet sitesinde satışa çıkarıldığını görünce arkadaşımla alıcıymış gibi Emrah Aka'ya ulaştım. Daha sonra tur atmak bahanesiyle aracı aldım."
Zanlılar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
(OA-HO-Y)

14.01.2013 15:22:18 TSI

Editör: Wan Haber