Elbistan Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Satranç İl Temsilciliği tarafından organize edilen okullar arası satranç turnuvasında, TOKİ Şehit Jandarma Er Levent Kuşoğlu İlkokulu Satranç Takımı Minikler Kategorisinde ikinci oldu.
Katılımın çok yüksek olduğu turnuva İsviçre sistemine göre 5 tur üzerinden oynanırken, TOKİ Şehit Jandarma Er Levent Kuşoğlu İlkokulu Satranç Takımı Minikler Kategorisinde ikinci oldu.
Ayrıca TOKİ 4-A Sınıfından İlker Cuma Gözükara bireyselde derece alarak satranç sevgisini madalya sevinciyle taçlandırdı.
TOKİ İlkokulu satranç kursu öğretmeni Harun Arslan, "Okulumuzda öğrencilerimizin satranç sporuna karşı büyük ilgi göstermesi bizi memnun ediyor. Bu yıl 36 öğrencimize satranç lisansı çıkardık. Okulumuzda satranç kursları için güzel bir ortam oluşturduk. Bu başarı bizim için iyi bir çıkış noktası olmuştur. Gelecek yıllarda bunu artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz" dedi.
Okul Müdürü Bülent Vicdan ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda satrancı 2005 yılından bu yana seçmeli ders olarak okuttuğunu belirterek, "Satranç, sadece bir yetenek değil, yaratıcı zeka gerektiren, aynı zamanda muhakeme yeteneğini geliştiren bir strateji oyunudur" dedi.
Minik öğrencilerini aldıkları kupa ve madalyalardan dolayı tebrik eden Vicdan, "Okulumuzun satranç öğretmenlerini elde ettikleri başarıdan dolayı kutluyorum" diye konuştu.
(OZR-Y)

10.01.2013 16:31:07 TSI

Editör: Wan Haber