Malatya'da birçok başarıya imza atan Özel Malatya Bilim İlkokulu 2. Sınıf öğrencimiz Mehmet Emre Kayagil, milli takıma seçilerek 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası'na katıldı.
Özel Malatya Bilim Okulu tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Özel Malatya Bilim İlkokulu ve Ortaokulu Satranç çalışmaları sadece ders olarak değil yetenekleri de geliştirmeye yönelik olarak tercih edilmektedir. İsteği ve yeteneği olan anaokulundan 5. sınıfa kadar öğrencilerimizin aileleri bilgilendirilmekte, lisans çıkartılmakta, il içi ve dış dışı turnuvalara götürülmektedir. Antalya'nın Kemer ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Küçükler Satranç Turnuvası zorlu mücadelelere sahne oldu. Daha önce Malatya'da birçok başarılı sonuca imza atan Özel Malatya Bilim İlkokulu 2. Sınıf öğrencimiz Mehmet Emre Kayagil, aldığı başarılı sonuçların ardından milli takıma girmeye hak kazanmıştır. Elde edilen bu başarı aynı zamanda Malatya tarihinde bir ilk olup ilimizin ulusal ve uluslararası platformda adının duyurulmasında ciddi katkısı olacaktır" ifadeleri kullanıldı.
"2013 Türkiye Satranç Şampiyonası 61 ilden ve KKTC'li sporcuların katılımıyla Antalya'nın Kemer ilçesinde gerçekleşti. Beş GM (Büyükusta), dört IM (Uluslararası Usta), dört FM (FIDE Ustası), iki WGM (kadın büyükusta), iki CM (Usta Adayı) ve 1 WCM (kadın usta adayı) mücadele etti.
Malatya'nın ve Doğu'nun Uluslararası Antrenörü ve Özel Malatya Bilim İlkokulu ve Ortaokulu Satranç Öğretmeni Ali Ekber Doğan, turnuvayı eş puanla 4. bitirmiştir" denilen açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi:
"Gelecek yıllarda daha büyük başarılara ulaşacağını umut ettiğimiz öğrencimiz Mehmet Emre Kayagil'i ve öğretmenimiz Ali Ekber Doğan'ı tebrik eder başarılarının devamlarını dileriz. Bu başarıdan dolayı Malatya Bilim İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ali Seydi Yılmaz'ı, Malatya Koleji Müdürü Yusuf Orhan ve Malatya Bilim Çocuk Akademisi Müdürü Yavuz Dizdar'ı kutlarız."
(NA-Y)

19.02.2013 11:16:24 TSI

Editör: Wan Haber