Satın alma sonrası Finansbank hisselerinin yüzde 99.81'ine sahip olan Qatar National Bank S.A.Q (QNB Group), kalan yüzde 0.19'luk hisse ile ilgili olarak ilerleyen zamanda zorunlu çağrıda bulunacak.

Finansbank’ı satın alma sürecinin tamamlanmasına ilişkin bir açıklama yapan QNB Group CEO'su Ali Ahmed Al-Kuwari, "Bu satın alma işlemi, QNB'nin 2017 yılı itibarıyla Orta Doğu ve Afrika'nın ikonu olması vizyonumuz doğrultusunda hayati önem arz ediyor” dedi ve ekledi:

“Stratejimizi, rekabet avantajı öngördüğümüz, yüksek büyüme kapasiteli pazarlara yoğunlaşmak oluşturuyor. Piyasa büyüklüğü, nüfusu, büyüme performansı, güçlü ekonomik ve bankacılık sektörü verileri, Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki stratejik konumuyla Türkiye’yi tam da böyle bir pazar olarak görüyoruz. Türkiye'nin ve Finansbank'ın gelecekteki büyümesinde rol oynamak, QNB bünyesinde Finansbank’ın uluslararası piyasalarla bağlantılarını güçlendirmek ve Finansbank’ın ölçeğini bir sonraki seviyeye taşıyacak olmak bizleri çok heyecanlandırıyor.”

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras da, "QNB ile başlayan bu yeni dönem Finansbank için heyecan verici bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor” dedi ve şöyle devam etti:

“QNB Groupbünyesinde yer almaktan ve yeni bir döneme girmekten heyecan duyuyoruz. Bu satın alma aynı zamanda, Finansbank'ın mükemmeliyet tutkusunun uluslararası standartlarda gördüğü kabulün yetkin bir kanıtıdır. Bu güç birliği sonrasında, Finansbank'ı yeni bir ölçeğe taşıyacağımıza ve QNB Group'un artık bizim de bir parçası olduğumuz geniş uluslararası ağı sayesinde, müşterilerimize ve paydaşlarımıza istisnai hizmetler sunacağımıza inancımız sonsuzdur."

Banka'dan yapılan açıklamaya göre, Finansbank; Türkiye genelinde 620’den fazla şubesi, 12 binin üzerindeki finans profesyoneli ile 5.3 milyonun üzerinde müşteriye hizmet veriyor. 31 Mart 2016 itibarıyla, Finansbank’ın aktifleri 32 milyar dolar, kredileri 21.8 milyar dolar, mevduatları 17.3 milyar dolar ve özkaynakları da 3.8 milyar doları düzeyinde bulunuyor.

Katar’da 1964 yılında Katar sermayesinin sahip olduğu ilk ticari banka olarak kurulan QNB’nin yüzde 50’si Katar Yatırım Bürosu’na ait, yüzde 50’si ise halka açık durumda. 31 Mart 2016 itibarıyla grubun üç aylık net karı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7 artışla 787 milyon dolar olarak gerçekleşti. Grubun toplam varlıkları ise Mart 2015’ten bu yana yüzde 10 artışla 151.1 milyar dolara çıkarak, grubun bugüne dek elde ettiği en yüksek tutara ulaştı. Açıklamaya göre, bu büyümede, yüzde 16’lık artışla 110.4 milyar dolara ulaşan krediler önemli rol oynadı.
DHA

Editör: Wan Haber