Muş'ta köylüler tarafından yaralı bulunarak satılmak istenilen puhuyu Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri korumaya aldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar 60. Şube Müdürü Haydar Daşdemir, Güzeltepe köyünde köylüler tarafından yaralı puhu bulunduğu yönünde duyum aldıklarını ve köye gittiklerini puhunun Muş merkeze satılmak için götürüldüğünü öğrendiklerini söyledi. Yapılan çalışma sonucunda puhuyu Erzurum Caddesi'ndeki köy garajında bulduklarını belirten Daşdemir, "Baykuşgillerden olan puhuyu bir vatandaş bulmuştu. Puhuyu satmak için merkeze getirdiğini duyduk. Anında müdahale ederek, vatandaştan alıp müdürlüğümüze getirdik. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden veteriner arkadaşlara gerekli tedavisini yaptırıp, doğaya salmayı planlıyoruz. Veteriner arkadaşımızın vereceği rapora göre Van Hayvan Hastanesi'ne de götürebiliriz" dedi.
Bu tür konularda vatandaşların duyarlı olmasını isteyen Daşdemir, "Kış olduğu için yem bulamamakta sıkıntı çeken bu tür hayvanlar yerleşim yerlerine gelebiliyorlar. Vatandaşlar böyle bir durumda hayvanı yaralamak yerine yem verseler daha iyi olacak. Biz Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.
Daşdemir, yaralı bulunan puhunun Kayseri, İzmir, Erzurum, Şanlıurfa, Kars, Van ve Hatay çevresinde sıkça görülen bir baykuş türü olduğunu da vurguladı.
(RD-MSA-Y)

19.02.2013 11:49:01 TSI

Editör: Wan Haber