Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından derelerde yürütülen temizlik çalışmaları devam ediyor. Çalışma kapsamında ekipler Sarp Deresi'ni temizlerken, Keçi Deresi'nde de temizlemeye başladı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, derelerde yürüttüğü temizlik çalışmalarını sürdürüyor. SASKİ'den yapılan açıklamada, Sapanca Gölü'nü besleyen derelerden Sarp Deresi'nde yürütülen temizlik çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Yapılan açıklamada, "SASKİ olarak Sapanca Gölü'nü besleyen derelerde yürütmüş olduğumuz temizlik çalışmaları sürüyor. Yılın tüm zamanlarında belirli bir program çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğumuz temizlik çalışmaları kapsamında, Sarp Deresi temizlendi. Ekiplerimiz, Sarp Deresi'nin ardından Keçi Deresi'nde temizlik çalışmalarına başladı. Keçi Deresi'nin tamamlanmasının ardından ise Kurtköy ve Yanık Derelerinde de süratle temizlik çalışmalarına başlanacak" denildi.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte sel riskinin arttığına dikkat çekilen açıklamada, "Yağışlı bir döneme girilmesi nedeniyle dere temizlikleri büyük önem arz ediyor. Yoğun yağışlarda derelerde taşkın yaşanmaması ve atılan atıkların su kalitesine olumsuz etkisi olmaması için dere temizliklerine büyük önem vermekteyiz. Gerçekleştirmiş olduğumuz temizlik çalışmaları sayesinde kış aylarında herhangi bir taşkın ve sel durumu yaşanmaması hedefleniyor" ifadeleri kullanıldı.
(RKO-UU)

05.12.2012 15:56:48 TSI

Editör: Wan Haber