CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Saruhanlı'nın Tirkeş köyünde, taşımalı eğitime karşı oldukları için aileleri tarafından 4 gündür okula gönderilmeyen 130 öğrencinin durumunu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na (TBMM) taşıdı.
Milletvekili Özel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, taşımalı eğitim sisteminin getirdiği sıkıntılar ve ekonomik yüke ilişkin istatistiki bilgi istedi. Yazılı soru önergesinde hem Türkiye'de, hem de Manisa'nın çeşitli köylerinde taşımalı eğitim ile ilgili sıkıntıların devam ettiğini ifade eden Özel, bu kapsamda Saruhanlı'ya bağlı Tirkeş köyündeki öğrencilerin okula gidemediğini anımsattı. Köydeki okul binasına yıkım kararı verildiğini, bu nedenle öğrencilerin taşımalı eğitim sistemine geçirildiğini dile getiren Özel, bu sistemin hiç okulu olmayan ya da az sayıda öğrencisi olan yerleşim yerlerinde uygulanan bir sistem olduğunu anlattı.
Taşımalı eğitim sisteminin ülkenin her yerinde yaygınlaştığını ve binlerce köyde ağır kış şartlarında çocukların eğitimlerine devam edemeyecek noktaya geldiğini savunan Özel, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde şu sorulara yanıt istedi: "Şu anda tüm Türkiye'de taşımalı eğitim sistemi ile eğitime devam eden köylerin sayısı kaçtır? Manisa'da taşımalı eğitim sistemi ile eğitime devam eden köylerin sayısı kaçtır? Manisa ili özelinde taşımalı eğitime devam eden köylerdeki öğrenci sayısı her bir köy için ayrı ayrı olmak üzere kaçtır? 2000-2012 yılları itibariyle taşımalı eğitim için yapılan harcamaların yıllara ve illere göre dağılımı nasıldır? Manisa'da 2011-2012 ve 2012-2013 eğitim öğretim yılında taşımalı eğitim için ayrılan ödenek ne kadardır? Bu ödeneklerin ilçelere göre dağılımı nasıldır?"
(SD-ERG-Y)

14.02.2013 17:55:56 TSI

Editör: Wan Haber