Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü, Saruhanlı'daki çiftçilere 2013 yılı Hibe Desteklemeleri ve projelerini tanıttı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce organize edilen ve Ziraat Odası'nda düzenlenen etkinlikte üreticiler hibe programları ve projeler konusunda bilgilendirildi. TKDK Kontrol Uzmanı Ahmet Emektar, burada taptığı konuşmada Mart ayından itibaren projeleri kabul etmeye başlayacaklarını belirterek, şunları anlattı: "Kırsal kalkınma politikalarının en önemli amaçlarından biri kırsal alanlarda göçün azaltılması ve yaşam standartının yükseltilmesidir. Bu sebeple uygulayacağımız program vasıtasıyla kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve mevcut işletme yapılarının güçlendirilmesinin yanısıra gıda hijyeni, hayvan refahı ve ıslahı konularında AB normları yakalanmış olacak. Kırsalda yaşayan insanlarımızın gelir ve refah seviyelerinin arttırılması, önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bütün bu gelişmeler ışığında çiftçi, üretici örgütleri ve işletmelerin proje yapma kapasiteleri gelişecektir. Böylelikle sorunların çözümünde katılımcılık artacaktır."
Manisa'daki destek alanları ve hibeleri şöyle: Süt üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlara yüzde 50'den 65'e kadar hibe destek ve 1 milyon Euro'ya kadar proje kabulü. Et üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlara yüzde 50'den yüzde 65'e kadar hibe destek; kırmızı et üreten işletmelere 1 milyon euro, kanatlı eti üreten işletmelere 500 bin Euro'ya kadar proje kabulü. Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 3 milyon Euro'ya kadar proje kabulü. Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlara (kırmızı ve kanatlı eti) yüzde 50 hibe destek ve 3 milyon Euro'ya kadar proje kabulü. Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 1 milyon 250 bin Euro'ya kadar proje kabulü. Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 1 milyon 500 bin Euro'ya kadar proje kabulü. Kırsal ve ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yatırımlara (arıcılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, süs bitkisi yetiştiriciliği) yüzde 50 hibe destek ve 250 bin Euro'ya kadar proje kabulü. Yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesine yönelik (uygun yerel el sanatları, yerel tarım ve gıda ürünleri) yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 250 bin euroya kadar proje kabulü. Kırsal turizm faaliyetlerine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 400 bin Euro'ya kadar proje kabulü. Kültür balıkçılığının geliştirilmesine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe destek ve 200 bin Euro'ya kadar proje kabulü.
(SD-ERG-Y)

10.01.2013 13:29:08 TSI

Editör: Wan Haber