Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı, Manisa Valiliği tarafından şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçluluğunun önlenmesi amacıyla başlatılan "Umutlar Çiçek Açsın" projesi kapsamında, Kayışlar köyünde vatandaşı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. Köy kahvehanesindeki toplantıda konuşan İlçe Jandarma Komutanı Pekdemir, hedeflerinin suç işlendikten sonra suçluyu yakalamak değil, suç işlenmesini önlemek olduğunu söyledi. Halkın huzur ve güven ortamında yaşam sürmesi için çalıştıklarını dile getiren Pekdemir, "Bizler toplumun can ve mal güvenliğini sağlamakla görevliyiz. Ancak bu konuda toplumunda bize yardımcı olması gerekiyor. Vatandaştan bize ihbar gelmeli ki biz olaylara müdahale edelim ve kısa sürede çözelim. Bu konuda şüpheli durumlarda 156 Jandarma İmdat hattını aramaktan çekinmeyiniz" dedi.
Kayışlar Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş İsmail Adsız ise, toplantıda hırsızlık, dolandırıcılık, sahte para, şiddetin önlenmesi, madde bağımlığı ile mücadele, çocukların suça karışmasının önlenmesi ve çocuklara yönelik işlenen suçlarla mücadele konularında köylülere bilgi verdi.
Toplantıya, köylülerin yanı sıra İlçe Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Teğmen Ali Çiçek ile Kayışlar Köyü Muhtarı Baki Ulu da katıldı.
(SD-ERG-Y)

26.01.2013 12:12:40 TSI

Editör: Wan Haber