Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar gereği merkez, belde ve köylerde faaliyet gösteren umuma açık yerler ile gıda üreten, satan ve toplu tüketime sunan tüm işyerleri denetleniyor.
Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, kolluk kuvvetleri ve Belediye zabıtalarından oluşturulan Gıda Denetim Ekibi, Hacırahmanlı Beldesi'ndeki işyerlerini denetledi. Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işyerlerinin denetlemelerine 31 Ekim tarihinde başladıklarını, halen devam ettiğini, ilçe merkezi başta olmak üzere 29 köy ve 13 beldedeki tüm işyerlerinin denetleneceğini belirtti.
Kaymakam Otcu, "Denetim Ekibinde yer alan kurumlar kendi mevzuatları dahilinde yaptıkları denetimlerde eksiklik görülen işyerlerine tespit edilen aksaklık ve eksikliklerin giderilmesi için süre veriyor. Bununla ilgili verilen süre sonunda eksiklik giderilmeği tespit edilirse gerekli işlem yapılacak. Halkın sağlığının korunmasını amaçlayan denetimlere devam edilecektir" dedi.
(SD-ERG-Y)

05.12.2012 14:09:44 TSI

Editör: Wan Haber